serreslife

Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (13/5/18) γιορτάζεται και φέτος η Γιορτή της Μητέρας. Πρόκειται για μια γιορτή που οι πρώτες αναφορές έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου.

Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφορμή για εκδηλώσεις ειλικρίνειας για την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή.

Η Γιορτή της Μητέρας, ξεκίνησε ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους, γενναίους στρατιώτες στον πόλεμο, υπενθυμίζοντας ότι ο αγώνας μέχρι την ειρήνη είναι μακρύς. Η ιστορία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1850, όταν μια εθελοντική ομάδα γυναικών από τη Βιρτζίνια πρωτοστατούσε για την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής, την προσπάθεια μείωσης της παιδικής θνησιμότητας και τον περιορισμό μόλυνσης του γάλακτος. Μέλημα των γυναικών ήταν παράλληλα η φροντίδα των τραυματισμένων στρατιωτών από τα δύο μέτωπα του αμερικανικού εμφυλίου. To 1914 o πρόεδρος των ΗΠΑ, Woodrow Wilson καθιέρωσε ως επίσημη ημέρα την γιορτή.

Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας την 2η Κυριακή του Μάη ξεκίνησε το 1929 .

Την Κυριακή 13 Μαίου 2018, από τις 10.30 εως τις 14.00 στην πλατεία Ελευθερίας, στην 7η γιορτή μητέρας του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες».

Στην φετινή γιορτή συμμετέχουν: ο πρότυπος παιδικός σταθμός Ονειρούπολη, το Μοντεσσοριανό Παιδικό Κολέγιο, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Περιποίησης Ακρων και το Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο.

Επίσης, θα υπάρχει bazaar για την ενίσχυση του συλλόγου ενώ μέρος των εσόδων θα δοθούν στην ομάδα καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο του Πανσερραϊκού. Το Ζαχαροπλαστείο Βασάκης και το Donuts Land θα γλυκάνουν όλους όσους έρθουν στη γιορτή ενώ θα κρατήσουν για πάντα οι ωραίες μας στιγμές αφού οι συμμετέχοντες θα φωτογραφηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο photobooth.

serreslife

Διαβάστε επίσης: