serreslife

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων παράλληλα με την μεγάλη εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθούν στη Σκοτούσσα από τις 1 έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Τη διοργάνωση έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοτούσσας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ηράκλειας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής:

ΤΡΙΤΗ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

21:00 Κουκλοθέατρο – Καραγκιόζης ( στα πλατάνια )


ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

21:00 Θεατρική παράσταση


ΠΕΜΠΤΗ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

21:00 Παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

21:00 Παραδοσιακοί χοροί


ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΠΡΩΙ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοτούσσας

09:30 14ος Αγώνας δρόμου 19χλμ. της Δημοτικής Ενότητας Σκοτούσσας.

Η εκκίνηση θα γίνει από την Τοπική Κοινότητα Μελενικιτσίου και θα καταλήξει

στο χώρο της εμποροπανήγυρης Σκοτούσσας (Πλατάνια)


ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

21:00 Λιτανεία και περιφορά της Θαυματουργής εικόνας ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

και δεξίωση στην αίθουσα της εκκλησίας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

17:00 Αγώνες Παραδοσιακής Πάλης

Η Ιστορική εμποροπανήγυρη με εκατό και πλέον χρόνια παραμένει ως το σημαντικό γεγονός του Σεπτεμβρίου στον νομό…. Κάθε χρόνο στην θέση «ΠΛΑΤΑΝΙΑ» του Δ.Δ. Σκοτούσσης τελείται η ετήσια θρησκευτική και εμπορική πανήγυρη, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών εκθετών με κάθε λογής προϊόντα από διάφορα μέρη της χώρας. Πλήθος επισκεπτών, που ανά τα χρόνια ξεπερνάει τους 100.000, συρρέει στον χώρο και έχει αναδειχθεί σε πολιτιστικό γεγονός με εμπορικές και οικονομικές παραμέτρους. Την παραμονή της πανήγυρης τελείται μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ακολουθεί Λιτανεία και περιφορά της Θαυματουργής εικόνας ΓΕΝΕΣΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Όλο το χρονικό διάστημα από την παραμονή της εμποροπανήγυρης μέχρι και το πέρας της διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων στον χώρο.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η Ιστορική εμποροπανήγυρη με εκατό και πλέον χρόνια παραμένει ως το σημαντικό γεγονός του Σεπτεμβρίου στον νομό.

Ανοίγει η αυλαία της εμποροπανήγυρης της Σκοτούσσας, η ηλικία της οποίας ξεπερνά τον ένα αιώνα, αλλά χρόνο με το χρόνο γίνεται πόλος έλξης ακόμη περισσοτέρων επισκεπτών, ο αριθμός αυτών στην περσινή διοργάνωση έφτασε τους 300.000.

Το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι εκθέτες ήταν πολύ μεγάλο και ήδη τις τελευταίες δέκα ημέρες όλες οι θέσεις στο χώρο της εμποροπανήγυρης είχαν ενοικιαστεί. Γεγονός που αποδεικνύει ότι το πανηγύρι της Σκοτούσσας είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στη Μακεδονία και στη Θράκη.
«Α» επισήμανε ότι και φέτος το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι εκθέτες είναι τεράστιο. «Η εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας είναι η πιο διαδεδομένη, όχι μόνο στο νομό Σερρών, αλλά σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Ο αριθμός των επισκεπτών είναι τεράστιος.
Πέρυσι την εμποροπανήγυρη επισκέφθηκαν 300.000 άνθρωποι. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και φέτος ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι πολύ μεγάλος. Όσο δε για τους εκθέτες, έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση, καθώς λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος έχουν καλυφθεί οι θέσεις και έτσι δε μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους».

Αποτελεί, όμως, οικονομική ενίσχυση για τα ταμεία του δήμου Σκοτούσσας, η πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης ; Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό απορροφάται για τα έξοδα της, αλλά υπάρχει και οικονομικό κέρδος, ενώ μεγαλύτερο όφελος σαφώς και είναι η «ζωντανή» διαφήμιση της περιοχής. «Σκοπός μας δεν είναι να κερδίσουμε χρήματα από το πανηγύρι. Αν το βλέπαμε σαν επιχείρηση θα προχωρούσαμε και σε αύξηση των τελών, αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουμε κάνει καμία αναπροσαρμογή. Εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο η «ζωντανή» διαφήμιση που γίνεται για την περιοχή μας. Και πάλι όμως έχουμε κέρδος ως δήμος, καθώς οι εισπράξεις φτάνουν τα 120.000€. Από αυτά ένα μεγάλο μέρος δαπανάται για τα λειτουργικά έξοδα της πανήγυρης και για τις εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν και τα υπόλοιπα μένουν για το δήμο. Για ένα καποδιστριακό δήμο δεν είναι ευκαταφρόνητο το ποσό που μένει».

Διαβάστε επίσης: