drevelegas_serres«Σε 100 μέρες δεν είναι εφικτό να λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία είναι προβλήματα ετών. Προχωράμε σε μεγάλες αλλαγές που θα αλλάξουν την χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει πράξεις όλες του τις δεσμεύσεις, όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα γίνουν πραγματικότητα,» δήλωσε ο  βουλευτής του Πασοκ Γιάννης Δρεβελέγκας, από τα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Σερρών, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Δρεβελέγκας  ανέλυσε τις κυβερνητικές θέσεις για τις 100 πρώτες ημέρες της Κυβέρνησης. Αναλυτικά ανέφερε:

«Στις 100 αυτές μέρες υλοποιήσαμε και υλοποιούμε πολλές από τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει.

- Ήδη εννέα νομοσχέδια έχουν γίνει, από αυτά που είχαμε εξαγγείλει άλλα έχουν ψηφιστεί και άλλα είναι προς ψήφιση, αφού έχει γίνει η διαβούλευση και έχουν περάσει από τις επιτροπές.

-Ξεκινήσαμε δίνοντας το στίγμα μας με το επίδομα αλληλεγγύης, δώσαμε χρήματα σε αυτούς που είχαν πραγματικά ανάγκη.

- Επαναφέραμε την αξιοκρατία στην χώρα. Φέραμε τον νόμο για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Τέρμα στην πελατειακή λογική που υπήρχε μέχρι τώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ είδαν την διακυβέρνηση της χώρας πελατειακά και η αδιαφάνεια η αξιοκρατία είχε φτάσει σε έσχατο επίπεδο.

- Νομοσχέδια που δείχνουν την πορεία μας, είναι αυτά που ψηφίσαμε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Προχωράμε για τον Τειρεσία.

- Ψηφίσαμε το κορυφαίο νομοσχέδιο της χώρας για τον προϋπολογισμό όπου για πρώτη φορά φέρνουμε έναν προϋπολογισμό που θα τον υλοποιήσουμε, γιατί με την κυβέρνηση της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, γίναμε περίγελος της Ευρώπης.

-Πήραμε μέτρα για την διαφθορά και συνεχίζουμε.

-Αλλάζουμε την αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.»

Παράλληλα ο κ. Βρεδελέγκας αναφέρθηκε στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και στα προβλήματα που διαιωνίζουν τους αγρότες, τα οποία όπως είπε, χρειάζονται ριζικές λύσεις,  «τα προβλήματα των αγροτών είναι σοβαρά και δεν λύνονται μόνο  με χρήματα που δίνονται για ενίσχυση. Υπάρχουν αδιάθετα προϊόντα αλλά και αυτά που διατίθενται στην αγορά, οι τιμές τους είναι εξευτελιστικές, κάτω από το κόστος.

Επί πεντέμισι χρόνια η ΝΔ δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το αγροτικό θέμα και οι αγρότες δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στην παραγωγή τους αλλά ούτε καν να ζήσουν. Η ΝΔ έριξε το βάρος της στο να κάνει, υποτίθεται διαχείριση των πολιτικών κονδυλίων της, για αυτό και έδινε, το μόνο που την ενδιέφερε, να δίνει κάποια χρήματα, τις ενισχύσεις δηλαδή, υπό τον τύπο προκαταβολής πριν τα Χριστούγεννα. Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια και αυτή η ιστορία έπρεπε να τελειώσει. Ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση και μας είπε την υποχρέωση μας που ήταν ποια; Οι ενισχύσεις να δίνονται βάση της ψηφιοποίησης, της ακριβώς καταγραφής των χωραφιών. Τώρα τρέχουμε να κάνουμε ψηφιοποίηση για να δώσουμε τα χρήματα και αυτό είναι ένα θέμα αξιοπιστίας της χώρας. Θα γίνει όμως, γιατί αν δεν γίνει, χάνονται όλες οι ενισχύσεις.»

Επίσης, ο βουλευτής απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον κοινωνικό διάλογο για την αγροτική πολιτική, ο οποίος κορυφώνεται στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο, με συγκεκριμένους άξονες συζήτησης «Ο αγροτικός κόσμος περιμένει λύσεις θεσμικές και αυτές θα γίνουν. Οι λύσεις θα βρεθούν και θα δοθούν μετά από διαβούλευση. Το γνωρίζουν οι αγρότες, στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά ένας μεγάλος  διάλογος για αλλαγή, αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο για να δώσουμε την δυνατότητα στον αγρότη να μπορεί να παράγει ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα να μπορέσει να πάρει ο Έλληνας αγρότης το πλεονέκτημα που έχουν τα προϊόντα μας και να τα καρπωθεί ο ίδιος και όχι κάποιοι μεσάζοντες. Από τις 25 Ιανουαρίου είναι μια ευκαιρία να γίνει η αρχή της επίλυσης  που θα βάλουν την χώρα σε μια δυνατή παραγωγική πορεία. Πιστεύω πως η αγροτική παραγωγή είναι το μέλλον της χώρας μας. Η Μεσογειακή διατροφή πρέπει να γίνει μόδα.»

Παράλληλα ο κ. Δρεβελέγκας τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τους αγρότες,  γνωρίζοντας τα αυξημένα και οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους, επισημαίνοντας τα μέτρα που πήρε ως τώρα, που είναι ένα δείγμα για το τι προτίθεται να κάνει ώστε να λυθούν ριζικά τα προβλήματα που τους ταλανίζουν και πως δεν πρόκειται για τακτική.

«Έχουν δίκιο για τα οξυμένα προβλήματα τους και γνωρίζουν οι ίδιοι ότι δεν λύνονται σε 100 μέρες. Μαζί τους είμαστε και η κυβέρνηση για να τα λύσουμε, και το ξέρουν. Έχουμε δώσει δείγματα από το επίδομα αλληλεγγύης και την αύξηση στις αγροτικές συντάξεις, την αύξηση του ΦΠΑ από το 7% στο 11 % το έχουν ξεχάσει, που ήταν και  αίτημα ετών; το πάγωμα των χρεών; Η κυβέρνηση έδωσε δείγματα ότι θέλει να λύσει τα προβλήματα. Λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι ένα ένα θα τα αντιμετωπίσουμε. Όσο για τις ενισχύσεις μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα τους έχουν δοθεί.»

Τέλος μετά την συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη της ΝΕ Πασοκ Σερρών παρουσία βουλευτών.


Μιμήκα Τόσιου

Διαβάστε επίσης: