Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια και την αύξηση του ενεργειακού κόστους, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων για την στάση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, άσκησε από την πόλη των Σερρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Κεντρικός ομιλητής στην συνεστίαση που διοργάνωσε το τοπικό ΚΚΕ ο κ. Παφίλης αναφέρθηκε  στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και σε διεθνές επίπεδο και κάλεσε τους πολίτες να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα και να περάσουν στην … αντεπίθεση, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

«Ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο! Και τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, αλλά και τα μεγάλα  κανάλια, τα χρυσοπληρωμένα. Έρχεται …«θύελλα»! Με την απαράδεκτη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα και με τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, που πρώτοι- πρώτοι τρέξαμε να τις εφαρμόσουμε, θα έρθουν μεγάλες οικονομικές συνέπειες για την χώρα μας» υποστήριξε –μεταξύ άλλων- ο κ.Παφίλης.

«Δεν είμαστε με κανέναν από τους δύο «ληστές», γιατί συγκρούονται μεγάλες καπιταλιστικές χώρες και αυτό δεν αφορά τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν και με το αίμα τους πια και στη Ρωσία και στην Ουκρανία αυτούς τους ανταγωνισμούς. Εμείς είμαστε με τους λαούς. Συμπαραστεκόμαστε και στους δύο και τους λαούς όλου του κόσμου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση ο κ. Παφίλης υπογράμμισε ότι η ακρίβεια προϋπήρχε του πολέμου, υποστηρίζοντας πως από την σημερινή κατάσταση θα διευκολυνθεί η επιτάχυνση της υλοποίησης της «πράσινης μετάβασης» την οποία -όπως είπε- θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί, την ώρα που όσοι που κατέχουν τον πλούτο θα θησαυρίζουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους κάλεσε τους πολίτες να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να ενδυναμώσουν το ΚΚΕ, παίρνοντας «διαζύγιο» από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

«Έρχεται νέα θύελλα και ο λαός θα πρέπει να κάνει το … «άλμα»Είναι καιρός να πάρει «διαζύγιο» από τα αστικά κόμματα, καθώς το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει διαφορετική διέξοδο προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων» κατέληξε ο κ.Παφίλης.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Επιμελητηριακό Μέγαρο με τις διοικήσεις της ΟΕΒΕΣ και του ΕΒΕΣ.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: