Με όρους καθαρά εθνικών εκλογών και όχι με ατζέντα ευρωπαϊκή οδεύουμε στις επερχόμενες ευρωεκλογές εκτίμησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα τη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου κατά τη επίσκεψή της το Σάββατο στις Σέρρες.

«Πιστεύω ότι οι επερχόμενες εκλογές, δεν θα έχουν ατζέντα ευρωπαϊκή, θα πάμε με όρους καθαρά εθνικών εκλογών, γιατί τέσσερα χρόνια δεν έχουνε γίνει εκλογές θα είναι οι πρώτες πανελλαδικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν, είναι ευρωεκλογές αλλά το βλέπω ότι η ατζέντα καθαρά εθνική. Φοβάμαι λοιπόν ότι δεν θα μιλήσουμε για την Ευρώπη και πιστεύω ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει όλοι, όχι μόνο εμείς αλλά οι πολίτες της Ευρώπης πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη, γιατί όλες οι αποφάσεις , ότι βλέπουμε στην καθημερινότητά μας προέρχονται από εκεί και θα πρέπει να μιλήσουμε για την Ευρώπη».

«Άνοδος ακροδεξιάς και Ευρωσκεπτικιστών»

Παράλληλα επισήμανε πως η Ευρώπη υφίσταται ήδη ριζικές αλλαγές στον πολιτικό της προσανατολισμό και πως θα υπάρξει ένα καινούργιο τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «θα έχουμε μια άνοδο της ακροδεξιάς, μια άνοδο των Ευρωσκεπτικιστών , οι οποίοι είναι υπέρ της Ευρώπης αλλά με σκεπτικισμό, θα μειωθεί η δύναμη του Λαϊκού Κόμματος συντηρητικού κόμματος όχι όμως δραστικά, αλλά μειώνεται και η δύναμη των Σοσιαλιστών. Τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι οι νομοθεσίες οι οποίες θα εκπορεύονται πλέον από τις Βρυξέλλες δεν θα έχουμε την μεγάλη κοινωνική προσέγγιση την οποία είχαμε μέχρι τώρα, – έτσι το ερμηνεύω εγώ – ξέροντας τα κόμματα αυτά τα οποία θα δυναμώσουνε μέσα στην Ευρωβουλή , δηλαδή θέματα κοινωνικής πολιτικής θα αμβλύνουνε θα δίνονται μάχες για να διατηρηθούν τα κοινωνικά κεκτημένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχουμε αλλαγές στα εργασιακά και δεν θα είναι μόνο από τη σύνθεση πλέον από τη σύνθεση του Σώματος της Ευρωβουλής αλλά και από την οικονομία που πηγαίνει πλέον προς στην 4η βιομηχανική επανάσταση, δηλαδή θα έχουμε ένα μείγμα όπου η οικονομία ταχύτατα μας οδηγεί σε μια ψηφιοποίηση που συνοδεύεται από μείωση θέσεων εργασίας και περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα θα έχουμε πολιτικά κόμματα που θα αποφασίζουνε και δεν θα βλέπουνε τόσο πολύ την προστασία των εργαζομένων, όσο την πρόοδο της οικονομίας και μόνο. Μπαίνουμε λοιπόν σε μια καινούργια φάση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική εωρώπη. » είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα εάν κινδυνεύει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα η κ. Τζαβέλλα τόνισε πως αυτό απειλείται από την οικονομική του πολιτική υποστήριξε πως όταν φτιάξαμε το Ευρώ το οικοδομήσαμε λάθος και επισήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα υπουργείο Οικονομικών «πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ένα Υπουργείο Οικονομικών, δε μπορεί το ευρώ να σταθεί με 18 Υπουργεία Οικονομικών πρέπει να έχουμε ένα υπουργείο Οικονομικών , ένα μισθολόγιο, ένα ασφαλιστικό σύστημα, ένα επιτόκιο, διαφορετικά εάν συνεχίσει έτσι η Ευρώπη θα πρέπει να μας πούνε να γυρίσουμε όλοι στα εθνικά μας νομίσματα. Στη δική μου θητεία είχαμε κάνει το Ενιαίο τραπεζικό σύστημα».

Προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα Νο2

«Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που η Ευρώπη έδειξε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει είναι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και είναι η κύρια αιτία που βλέπουμε την άνοδο της ακροδεξιάς. Η ενιαία Ευρώπη ενώ κοίταξε πολύ καλά να γίνει ενιαία στη μετακίνηση ανθρώπων, αγαθών, θεσμών, ιδεών δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη εισροή ξένου πληθυσμού στην Ήπειρο, ούτε ενιαία εξωτερική πολιτική είχαμε , ούτε ενιαία άμυνα και ασφάλεια, όλα αυτά πρέπει να γίνουν ταχύτατα»

«Τραυματική τετραετία για τα εθνικά θέματα»

Δριμύ κατηγορώ από την «γαλάζια» υποψήφια Ευρωβουλευτή στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων «Είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα στην διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων τα οποία μας οδηγήσανε και σε προβληματικές αποφάσεις και λύσεις .
Αυτό που βλέπω προσωπικά είναι ότι θα έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολα χρόνια στα εθνικά μας θέματα, το Σκοπιανό είχε ένα παταγώδες τραυματισμό για την Ελληνική κοινωνία αλλά δεν είναι μόνο συναισθηματικό το θέμα είναι πράγματι εθνικό και μας ανοίγει διάφορα θέματα τα οποία σιγά – σιγά αρχίζουν και βγαίνουν μπροστά.

Ανησυχώ πολύ για το θέμα με την Αλβανία ο Ράμα είναι δεδηλωμένος ανθέλλην και ‘ηδη ο Ελληνικός πληθυσμός πραγματικά εκεί υποφέρει και ανησυχώ περισσότερο για το Αιγαίο. Αν εκλεγώ πάλι στη Ευρωβουλή πρώτο θέμα για μένα είναι το Αιγαίο μαζί με το Σκοπιανό το οποίο θα μας έρχονται όλα τα απόνερα, τα οικονομικά μας και τα εθνικά θέματα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον που επιδεινώνεται περισσότερο με τις εισροές των προσφύγων αλλά και των παρανόμων μεταναστών. Δηλαδή έχουμε ανοιχτά θέματα πολλά και αυτά τα διεθνή ανοιχτά θέματα, η λύση τους δίνεται σε διεθνείς Οργανισμούς και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ποιους στέλνουμε πια εκεί. Εκεί δεν πάνε άνθρωποι για να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, πάνε πολιτικοί για να τα διαχειριστούν και να διευκολύνουνε την εθνική κυβέρνηση για να τα πάει καλύτερα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Τζαβέλα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: