Κινητοποιήσεις στις Σέρρες προανήγγειλε η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου.

Αφορμή η ομιλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, με θέμα «Σύγκλιση Προοδευτικού Πόλου –Νέα Προοδευτική Διακυβέρνηση», στο ξενοδοχείο Elpida Resort.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή στο Facebook:

«Θα μπει πούλμαν για την ομιλία του Παπαδημούλη στις Σέρρες την Παρασκευή 1/2, το απόγευμα. Όσοι συναγωνιστές ενδιαφέρεστε, κλείστε θέση με μήνυμα στη σελίδα. 
Λεπτομέρειες θα δοθούν μόνο σε όσους δηλώσουν συμμετοχή με όνομα και τηλέφωνο όπως συνήθως».

ΣΥΡΙΖΑ για αντισυγκέντωση στις Σέρρες: Οι φασιστικές πρακτικές προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, η εξαγγελία για αντισυγκέντρωση "παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές για τη χώρα μας" και προσθέτει:

"Οι φασιστικές πρακτικές της στοχοποίησης βουλευτών, των βίαιων επιθέσεων και των αντισυγκεντρώσεων σε κομματικές εκδηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών".

Ακόμη, τονίζει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν εκφοβίζονται από τους ακροδεξιούς τραμπούκους".

Τέλος, καλεί όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει σαφείς αποστάσεις από -αντιδημοκρατικές- όπως αναφέρουν, ενέργειες.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η εξαγγελία αντισυγκέντρωσης της «Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης» για την ομιλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, στις Σέρρες, αυτήν την Παρασκευή, παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές για τη χώρα μας.

Οι φασιστικές πρακτικές της στοχοποίησης βουλευτών, των βίαιων επιθέσεων και των αντισυγκεντρώσεων σε κομματικές εκδηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν εκφοβίζονται από τους ακροδεξιούς τραμπούκους που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας.

Οι δημοκρατικοί πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης θα απομονώσουν αυτές τις πρακτικές. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Περιμένουμε από τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει σαφείς αποστάσεις από αντιδημοκρατικές ενέργειες και να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό και την πατριδοκαπηλία".

Διαβάστε επίσης: