serreslife

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τετάρτη το βράδυ από τις Σέρρες η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών μιλώντας σε κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, σε βουλευτές, στελέχη και φίλους του Κινήματος.

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως η παράταξή τους επιμένει διαχρονικά και σταθερά σε βιώσιμη συμφωνία με την γειτονική χώρα, μια συμφωνία που θα ακύρωνε κάθε αλυτρωτισμό, κάθε μελλοντική εθνικιστική διεκδίκηση εις βάρος της Ελλάδας, στρέφοντας τα βέλη της στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά , χειρίστηκε το θέμα, χωρίς να κατοχυρώσει το εθνικό συμφέρον.

«Οι άνθρωποι -είναι ξεκάθαρο- είχαν προαποφασίσει να λύσουν -όπως όπως- το ζήτημα. Μιλάμε για την Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα που λίγο έλειψε να συμφωνήσει στο όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν». Ένα όνομα – επιτομή του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Μόνο επειδή αντιδράσαμε, πρώτοι εμείς, έσπευσαν να μαζέψουν μια συμφωνία ντροπιαστική που σχεδόν είχαν ήδη υπογράψει» είπε η κ. Γεννηματά συμπληρώνοντας «Οι παραχωρήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους».

Από τα βέλη της δεν ξέφυγε η ΝΔ λέγοντας πως ο δικό τους λόγος και επιχειρήματα βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το εθνικιστικό και ακροδεξιό ντελίριο παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε σκληρά απέναντι σε κάθε λογική πατριδοκαπηλίας και διχασμού των Ελλήνων. Και επαναλαμβάνω ότι φέρει σοβαρή ευθύνη διαχρονικά και ιστορικά η ΝΔ και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης γιατί και αυτός πρόταξε το κομματικό συμφέρον από το Εθνικό». Παράλληλα επισήμανε πως στα Εθνικά θέματα η επιθετική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας είναι το κύριο πρόβλημα και πως εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας.

«Η ενότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση»
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο «Σχέδιο Ελλάδα» που όπως τόνισε αποτελεί τη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτικό πρόσημο. «Ζητάμε τη δύναμη για να επιβάλλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πάνω σε αυτή την πρόταση. Ας μας πουν λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , σε ποιο σημείο διαφωνούν με την πρόταση μας.Η ενότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση.Αυτή τη σημαία σηκώνει το Κίνημα Αλλαγής είπε προσθέτοντας την πρόταση τους για ένα Εθνικό σχέδιο, συνεννόηση και μια τετραετία πολιτικής σταθερότητας.Ας μας πουν που συμφωνούν και που διαφωνούν”.

«Από την επανάσταση στη λιτότητα, μια καρέκλα δρόμος» 
Σε θέματα οικονομίας επίσης σκληρή ήταν η κριτική λέγοντας η κ. Γεννηματά πως είναι κοινός τόπος ότι η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης επιφέρει πρόσθετη ζημιά στον τόπο, συμπληρώνοντας πίσω από την καθαρή έξοδο κρύβεται το 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρήματα και πως οι δεσμεύσεις και οι συμφωνίες τις κυβέρνησης έχουν ως αποτέλεσμα Λιτότητα διαρκείας «Από την επανάσταση στη λιτότητα, μια καρέκλα δρόμος» είπε χαρακτηριστικά. «Φορέσει δεν φορέσει γραβάτα , πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Το δε κουστούμι που έφτιαξε – στενός κορσές για τους πολίτες – ταιριάζει μόνο στον κ.Μητσοτάκη. ’Έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ. Προσπαθούν να δημιουργήσουν, οι δυο τους – είπε – ένα δίπολο γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε.
Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο πρόοδος ή συντήρηση. Αλλά και συνεννόηση ή διχασμός είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας «Εμείς δεν είμαστε ο Τρίτος πόλος, αλλά ο Μόνος Δρόμος! Προοδευτικός, Κεντροαριστερός»
Η κ. Γεννηματά παρουσίασε θέσεις, προτάσεις αλλά και τις δεσμεύσεις του ΚΙΝΑΛ που θα σημάνουν ‘όπως είπε, την επανεκκίνηση της οικονομίας την ανάκαμψή και την πρόοδο του τόπου και την έξοδο από τα μνημόνια. Εκτενής αναφορά έκανε και στους αγρότες όπου για το ΚΙΝΑΛ – όπως είπε – αποτελεί κύριο παράγοντα στην επιτυχία του «Σχεδίου Ελλάδα» αναφέροντας 3 μέτρα που περιέχονται στο Σχέδιο Ελλάδα με πρώτο τη μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών.

«Εγκαταλελειμμένος ο Ν.Σερρών»
Εγκατάλειψη και αδιαφορία της κυβέρνησης διαπίστωσε για τον Ν.Σερρών επισημαίνοντας την ανάγκη αξιοποίησης του μνημείου της Αμφίπολης λέγοντας πως η εγκατάλειψή του τα τελευταία 3 χρόνια έχει στερήσει από την περιοχή μια απίστευτη αναπτυξιακή δυναμική που έχει αυτό το μνημείο. Παράλληλα ανέφερε πως οι κτηνοτρόφοι καταστρέφονται. Οι παραγωγοί γίνονται επαίτες στην πόρτα του ΕΛΓΑ για το πότε θα πληρωθούν οι ζημιές.
Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης παραμένουν στάσιμα, το λιμάνι της Αμφίπολης είναι ξεχασμένο και παρατημένο, επισημαίνοντας «Το «Λιμάνι της Αμφίπολης», o «Αρχαιολογικός χώρος», το «Μουσείο», το όρος «Παγγαίο», το σπήλαιο «Αλιστράτης», το φαράγγι του ποταμού «Αγγίτη» αποτελούν έναν αναπτυξιακό άξονα των Νομών Σερρών, Καβάλας Δράμας. Για εμάς, η ανάδειξη και η αξιοποίηση τους είναι επιβεβλημένη».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: