serreslife

Νέα δεδομένα εν όψει των εκλογών της 25ης Μαΐου, προκύπτουν αναφορικά με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί σε καθαρά κομματικές υποψηφιότητες. Για την Κεντρική Μακεδονία επιλέχθηκε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, όνομα που προκάλεσε έκπληξη, καθώς εδώ και αρκετό καιρό τα ονόματα που «έπαιζαν» σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ήταν αυτά του νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μάρκου Μπόλαρη και του συνταγματολόγου Κώστα Χρυσόγονου.
Τελικώς, αποφασίσθηκε να δοθούν χρίσματα σε κομματικά πρόσωπα και όχι κομματικές στηρίξεις σε υπάρχουσες κινήσεις. Συνεπώς, επιλέχθηκε η κυρία Χαραλαμπίδου, βουλευτής του κόμματος στην Α’ περιφέρεια της συμπρωτεύουσας.


Η επιλογή της κυρίας Χαραλαμπίδου ως υποψήφιας περιφερειάρχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι προκάλεσε νέα δεδομένα, κάνοντας πολλούς «φίλους» αλλά όχι μέλη του κόμματος, να μιλούν για «επιλογή σοβιετικού τύπου». Μάλιστα, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, κάνουν λόγο για «θεμελιώδη προβλήματα στη δομή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που οδήγησε σε λάθος επιλογές στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας».

Η Δ. Χαραλαμπίδου

Η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από νεαρή ηλικία συμμετέχει στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ήταν μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και αργότερα, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού, του Εργοστασιακού Σωματείου TOPS του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΓΣΕΕ. Επίσης, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ., αναπληρωτής πρόεδρος του συνδικάτου ιματισμού και μέλος της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Συγγρού

Την ίδια στιγμή, στη Συγγρού τα …μυστικά γκάλοπ φαίνεται να δείχνουν Τζιτζικώστα. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον ότι το όνομα του νυν περιφερειάρχη έχει τεθεί εν αμφιβόλω. Δεύτερον, ότι οι έτεροι «μνηστήρες», δηλαδή ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο τ. υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και εσχάτως, ο σερραϊκής καταγωγής συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.
Αναφορικά, δε, με το νομό Σερρών, φαίνεται ότι το όνομα του πρ. προέδρου του Επιμελητηρίου Αλέκου Χρυσάφη είναι το επικρατέστερο για τη  θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη –σ.σ. δυνατά «έπαιξε» το ενδεχόμενο να ηγηθεί η Αγγελική Μήκα- ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλεισμένοι» για το ψηφοδέλτιο είναι ο πρ. δήμαρχος Λευκώνα Θεόδωρος Γεωργιάδης και ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Μπούμπας.

Μπόλαρης: «Υπόθεση των πολιτών»

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο «Ε.Β.» ο Μάρκος Μπόλαρης επεσήμανε πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υπόθεση των πολιτών της, όχι προσωπική. Είναι υπόθεση συλλογική».
Αναφορικά με τη δική του υποψηφιότητα, τόνισε ότι «μια πρόταση με ανεξάρτητα χαρακτηριστικά, χωρίς εξαρτήσεις από κομματικά κέντρα των Αθηνών, μια πρόταση που ξεπερνά τα κατεδαφισμένα πλέον κομματικά όρια, ίσως είναι η καλύτερη για τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι καλύτερη μια διοίκηση που θα υπηρετήσει την Κεντρική Μακεδονία και τους πολίτες της».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 114 επισκέπτες