xatzizaristos_naserronΓια την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Θέση «μάχης» για την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, έχουν λάβει οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Οι υπηρεσίες ακόμη και την ύστατη στιγμή, τακτοποιούν αυτές τις ημέρες και τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα και να κυλήσουν όλα ομαλά την ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Την τελευταία εβδομάδα τα στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μέσω συνεντεύξεων τύπου, ενημερώνουν συνεχώς τους πολίτες για τις διαδικασίες και τις τυχόν αλλαγές που έχουν προκύψει.
Τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών λειτουργούν στην εντέλεια και θα είναι συνεχής η ροή των αποτελεσμάτων, ενώ νωρίς το βράδυ, ήδη θα υπάρχει ένα ενδεικτικό δείγμα του 20% επί των αποτελεσμάτων.
Έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι τόσο για τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία, όσο και για τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Μέχρι τώρα, πάντως, οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έχουν σταθεί και με το παραπάνω, στο ύψος των περιστάσεων, συνδυάζοντας την ποιοτική δουλειά, με την αποτελεσματικότητα.

Οι προσεχείς εκλογές θα διενεργηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που προκύπτουν μετά την Γ’ Αναθεώρηση (Μάιος – Ιούνιος 2009).Οι κατάλογοι αυτοί περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεσθεί έως τις 30 Ιουνίου του 2009. Στον Νομό Σερρών θα υπάρχουν 480 εκλογικά τμήματα (κοινά) και 2 ετεροδημοτών (μικτά).Οι βασικοί εκλογείς ανέρχονται στους 243.575, οι ετεροδημότες στους 212 και οι εκλογείς του άρθρου 27 (στρατιωτικοί κλπ.) στους 169.Από τους βασικούς εκλογείς, θα αφαιρεθούν οι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους και ανέρχονται στους 3.516 περίπου.
Εκλογικό υλικό
Μέχρι στιγμής, στη Ν.Α. Σερρών έχουν φτάσει τα λευκά ψηφοδέλτια και τα βιβλία Νομοθεσίας.
Προσεχώς αναμένεται να έρθουν:
• Πρωτόκολλα ψηφοφορίας
• Πρακτικά εφορευτικών επιτροπών
• Φάκελοι
• Βιβλία εγκυκλίων
• Ψηφοδέλτια
• Βεβαιώσεις κλπ.
Επιπλέον, έχει ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας γραφικής ύλης, από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, για τον εφοδιασμό των εφορευτικών επιτροπών.
Αναγνώριση εκλογέων
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
Οι εκλογείς που χωρίς να έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται για οποιαδήποτε άλλη αιτία στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου ή της Κοινότητας στα Δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων των οποίων είναι γραμμένοι, προσκομίζοντας πιστοποιητικό εγγραφής τους σε αυτά, με την ένδειξη: «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Της 4ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009».
Κατά την ψηφοφορία, ο διπλοεγγεγραμμένος εκλογέας υπογράφει ενώπιον του δικαστικού αντιπροσώπου έντυπη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει ότι δεν ψήφισε, ούτε προτίθεται να ψηφίσει σε άλλο εκλογικό τμήμα της χώρας.
Μεταβολές σε καταστήματα ψηφοφορίας
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκαν οι μεταβολές που αφορούν στους χώρους όπου θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα:
1. Τα εκλογικά τμήματα 3ο και 4ο θα λειτουργήσουν στο Γυμνάσιο Αλιστράτης αντί στο Λύκειο.
2. Τα 72ο και 73ο εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στο Λύκειο Πεντάπολης αντί στο Γυμνάσιο.
3. Τα 189ο, 190ο, 191ο και 192ο εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στο Γυμνάσιο Δραβήσκου αντί στο Δημοτικό Σχολείο.
4. Το 4ο εκλογικό διαμέρισμα Σερρών (306ο – 319ο εκλογικά τμήματα) θα λειτουργήσει στο 2ο Γυμνάσιο Σερρών (Κιλκίς 9 – Σέρρες) αντί στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και στο 4ο Γυμνάσιο Σερρών.
5. Το 476ο εκλογικό τμήμα θα λειτουργήσει στο Κοινοτικό Κατάστημα – Αγροτικό Ιατρείο Καρυδοχωρίου αντί στο Δημοτικό Σχολείο.

Διαβάστε επίσης: