Tο πρώτο βήμα μιας πολλά υποσχόμενης συνεργατικής προσπάθειας που επιβεβαιώνει την αρχαία ρήση “Η ισχύς εν τη ενώσει”, για την ανάδειξη και αξιοποίηση των οχυρών του Ρούπελ στις Σέρρες και του Λίσσε στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, τμήματα της επονομαζόμενης και Γραμμής Μεταξά, αποτέλεσε το σημερινό 1ο εργαστήρι συνεργασίας στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου: «Ανάπτυξη του ιστορικού τουρισμού – Η μάχη των οχυρών».

Στο ελπιδοφόρο εγχείρημα συμμετέχουν και υλοποιούν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ως επικεφαλής εταίρος) και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας, το οποίο αποτελεί επιμέρους δράση συνεργασίας του προγράμματος LEADER CLLD.

Το ύψος της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 153.000 ευρώ και αναμένεται να υλοποιηθεί έως το τέλος του 2023.
Πρόκειται για την ένταξη σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, για διατοπικό σχέδιο συνεργασίας. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε και γίνεται καταγραφή και δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου μελέτης για την καταγραφή της ιστορικής αξίας των οχυρωματικών υποδομών και στόχος είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου, που θα αφορά στον ιστορικό τουρισμό της περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο θα ενοποιηθεί εννοιολογικά η περιοχή και θα αποκτήσει μια ιστορική ταυτότητα. Για τις ανάγκες της προβολής θα δημιουργηθεί μια δικτυακή πύλη τουρισμού, καθώς και έκδοση φωτογραφικού λευκώματος, προωθητικά βίντεο, δράσεις, που θα δίνουν βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και φυσικά των φορέων.

Ποιοί συμμετείχαν

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Συντονιστής της συνάντησης ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER των Σερρών.
Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών κ. Δημήτρης Καριπίδης, ο Δ. Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών κ.Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, ο Αντισυνταγματάρχης 10ου Συντάγματος Πεζικού κ. Χρήστος Σγουρομάλλης, ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και στελέχη των δύο ομάδων τοπικής δράσης.
Από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών συμμετείχαν η κα Τριανταφύλλου Ελένη (Γεν. Διευθύντρια) και οι κ.κ. Ανοιξιάδης Νικόλαος και Τοπτσής Χρήστος, στελέχη της ομάδας τοπικής δράσης, ενώ από την Αναπτυξιακή Δράμας ο κ. Χατζόπουλος Μανώλης (Γεν. Διευθυντής) και κ. Ιατρίδης Ανδρέας στέλεχος της αντίστοιχης τοπικής ομάδας δράσης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 221 επισκέπτες