Σε κοινή δήλωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού όλων των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών προέβησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και το σύνολο των Δημάρχων.
Το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης έχει ως εξής:

Συμπολίτες μας, από τον Μάρτιο του 2020 βρισκόμαστε όλοι μας, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο, στην δίνη που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊούCovid– 19, με ολέθριες συνέπειες για την ζωή πολλών συνανθρώπων μας, την υγεία τους, αλλά και την κοινωνική και οικονομική ζωή μας.

Η αντιμετώπιση του φονικού αυτού ιού, όπως μαρτυρούν τα αριθμητικά και αντικειμενικά δεδομένα σε όλον τον κόσμο, επέρχεται με την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, αλλά κυρίως και πρωτίστως με τον καθολικό εμβολιασμό μας. Απόδειξη, δε, περί τούτου αποτελούν οι χώρες εκείνες, οι οποίες αίρουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού των πολιτών τους και της συνακόλουθης δραστικής μείωσης των κρουσμάτων και των θυμάτων του ιού.

Στην πατρίδα μας, τις Σέρρες, ενώ πολλοί συμπολίτες μας υπάκουσαν στα κελεύσματα της λογικής και της επιστήμης, και εμβολιάστηκαν, θωρακίζοντας τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο, υπάρχει ακόμη μια μερίδα, η οποία, για διαφόρους λόγους, εμφορείται από θεωρίες επιστημονικώς αστήρικτες και αρνείται να προβεί στο σωτήριο αυτό βήμα, του εμβολιασμού τους. Αποτέλεσμα είναι να θέτουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο στον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους, ακόμη και για την ίδια τους την ζωή. Ο εμβολιασμός στο κρίσιμο αυτό χρονικό σημείο, ενόψει της έλευσης του χειμώνα, δεν αποτελεί πολιτικό θέμα, δεν αποτελεί πνευματικό θέμα, αποτελεί πρωτίστως πράξη υπευθυνότητας, ατομικής ευθύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και χριστιανικής αγάπης, όπως τόνισε σε πρόσφατο μήνυμά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγος.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, απευθύνουμε έκκληση και παράκληση, προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί, να σπεύσουν το ταχύτερο στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο και να προβούν στην πράξη αυτή, η οποία θα αποβεί σωτήρια για την υγεία τους, αλλά και θα επιτρέψει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της πανδημίας και να αρθούν οριστικά πια τα μέτρα που περιορίζουν τις ελευθερίες μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Οι Δήμαρχοι:
Αμφίπολης: Στέργιος Φραστανλής
Βισαλτίας: Αθανάσιος Μασλαρινός
Εμμανουήλ Παππά: Δημήτριος Νότας
Ηράκλειας: Γεώργιος Κουτσάκης
Νέας Ζίχνης: Παντελής Μπόζης
Σερρών: Αλέξανδρος Χρυσάφης
Σιντικής: Φώτιος Δομουχτσίδης

Διαβάστε επίσης: