Σε δημιουργία ομάδας αλληλεγγύης προχωρούν σύλλογοι, σωματεία και επιτροπές της Π,Ε Σερρών προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους, που έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

«Σε μια στιγμή όπου στην Π.Ε. Σερρών θρηνούμε πάνω από 120 νεκρούς από την πανδημία του Covid-19 και οι χρόνιοι πάσχοντες στερούνται απαραίτητες για τη διατήρηση/βελτίωση της υγείας τους δραστηριότητες, ενώ ο Σερραϊκός λαός απειλείται με οικονομική εξαθλίωση ο αγώνας και η αλληλεγγύη είναι τα μόνα όπλα των αδυνάτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η βοήθεια, που σε πρώτη φάση φιλοδοξούν να προσφέρουν αφορά:
• Μετακίνηση προς προορισμό για την κάλυψη σοβαρής ανάγκης
• Διεκπεραίωση αγοράς προμηθειών και υγειονομικού υλικού
• Τακτοποίηση επειγουσών υποχρεώσεων
• Οτιδήποτε άλλο επείγει και είναι εφικτό
Παράλληλα αποφάσισαν να συντονίσουν τις δράσεις τους για να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας για την υγεία και την οικονομική κατάσταση του λαού από την πολιτεία εν μέσω πανδημίας
Οι φορείς της Π.Ε Σερρών, που συμμετέχουν είναι: η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, η Επιτροπή Εργαζομένων στον Επισιτισμό, οι Σύλλογοι: Γυναικών, Διαβητικών, Καρκινοπαθών, Κινητικά Αναπήρων, ο ΣΟΦΨΥ, τα Σωματεία: Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΣ, Εργατών επεξεργασίας μετάλλου, Εργαζομένων ΟΤΑ, Μικροπωλητών και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: