H επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης της διασποράς της πανδημίας και το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπισή της, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια δύο συσκέψεων, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, στο Διοικητήριο των Σερρών, με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελου Μπίνη, στην Βόρεια Ελλάδα.

Στην πρώτη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευστρατίου, ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ κ. Δημήτριος Πύρρος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Σερρών κ. Κωνσταντίνος Δινάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών και Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Δημήτριος Μπαλαξής, ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας κ. Θεμιστοκλής Ζαούτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Δημήτριος Μικρός.

Aκολούθησε δεύτερη σύσκεψη και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Σερρών, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας της Π.Ε. Σερρών, του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, και της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Σερρών.

Οι συσκέψεις ήταν εξαιρετικά χρήσιμες και καρποφόρες. Ο Διοικητής κ. Μπίνης εξήρε το έργο των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Δήμου Σερρών και υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, ώστε να καθορισθούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Π.Ε. Σερρών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη, αποφασίστηκε κάθε Δευτέρα στις 9 το πρωί να πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών για τον απολογισμό των δράσεων της προηγούμενης εβδομάδας και τον συντονισμό-προγραμματισμό των δράσεων της τρέχουσας εβδομάδας.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: