Μετά την έναρξη των επίγειων ψεκασμών, στις αρχές Απριλίου, από τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε χώρους εκτός των αστικών οικισμών, ξεκίνησαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, οι εναέριοι ψεκασμοί παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

Διενεργήθηκαν ψεκασμοί στους ορυζώνες στων περιοχών Αναγέννησης και Τυρολόης, έκτασης περίπου 8.000 στρεμμάτων, ενώ το Σάββατο θα συνεχιστούν οι αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Βαμβακιάς και Προβατά. Οι πτήσεις των ελικοπτέρων πραγματοποιούνται από τις 06.00 έως τις 11.00 και για 4 συνεχείς ημέρες( Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό, οι αεροψεκασμοί θα επαναληφθούν σε 15 ημέρες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν και τις οδηγίες των ειδικών.

Σημειώνεται ότι, σε κάθε δράση, υπάρχουν κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που διενεργούν ελέγχους των χρησιμοποιουμένων φαρμάκων και των σημείων που γίνονται οι αεροψεκασμοί.

Το πρόγραμμα συνδυάζεται με το αντίστοιχο των Δήμων, το οποίο διεξάγεται από την ΑΝΕΣΕΡ εντός των οικισμών, για τους οποίους αποκλειστική αρμοδιότητα έχουν οι κατά τόπους δημοτικές αρχές, ενώ υπάρχει καθημερινή ενημέρωση μετά το πέρας των δράσεων για τα σημεία, όπου αυτές πραγματοποιήθηκαν.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: