Τη ματαίωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ανακοινώνει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών,επίσης, επισημαίνεται ότι ματαιώνεται η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει την υποτίμηση της οφειλόμενης τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος αναφέρει «Σήμερα καθίσταται ακόμη αναγκαιότερη, την χρονιά αυτή, η ανάρτηση του συμβόλου της εθνικής μας ενότητας, της Σημαίας μας, στους εξώστες και τα παράθυρα των κατοικιών μας. Σας καλώ να το πράξετε με μεγαλύτερη προθυμία από κάθε άλλη φορά, ώστε, του χρόνου, στην επέτειο των 200 ετών, να είμαστε πάλι όλοι μαζί και να την εορτάσουμε, όπως ακριβώς της αξίζει» καταλήγει ο κύριος Σπυρόπουλος.

«Συμπληρώνονται σχεδόν δυο αιώνες απ’ την 25η Μαρτίου του 1821, την ημέρα που αποτέλεσε αφετηρία για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Πρόκειται για μια ημερομηνία-ορόσημο, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή ιστορία» αναφέρει ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στο μήνυμά του καταλήγοντας: «Σήμερα, στην κρίσιμη περίοδο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η θυσία των αγωνιστών του ‘21 είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Με την πατρίδα μας να απειλείται από έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, εντός της επικράτειάς της, και με τις προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας να εντείνονται στα σύνορά μας, η Επανάσταση του ’21 αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους. Το Έθνος μας, καλείται να αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι, με θάρρος και ομοψυχία, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή και να αποκρούσει κάθε αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν φαντάζει.

Με την πανδημία που έχει ενσκήψει στον τόπο μας, διανύουμε μια σκοτεινή περίοδο και όλα δείχνουν ότι τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας. Είμαι όμως βέβαιος ότι, ενωμένοι, θα βγούμε νικητές απ’ αυτήν τη μάχη, που δοκιμάζει τις αντοχές και το ηθικό μας.

Μέχρι τότε, σας καλώ να παλέψουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα, και να είστε σίγουροι ότι η τελική νίκη θα είναι δική μας! Όλοι μαζί στον αγώνα, με πίστη και υπομονή! καταλήγει ο κ. Χρυσάφης.

Διαβάστε επίσης: