Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Άμεσες εργασίες άρσης κινδύνου πλημμύρας σε υδατορέματα της Π.Ε. Σερρών», προϋπολογισμού 500.000,00 €, προχώρησαν την Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και ο Πρόεδρος της αναδόχου Τεχνικής Εταιρείας, Ορέστης Μεσοχωρίτης.

Αντικείμενο του έργου αποτελούν οι εργασίες καθαρισμού στις γέφυρες των ποταμών Στρυμόνα και Αγγίτη, της τάφρου Μπέλιτσα, και της αποστραγγιστικής τάφρο Κερκίνης.

Ο κ. Μωϋσιάδης ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί αντιπλημμυρικά έργα ύψους 5 εκ. ευρώ. Ο ίδιος χαρακτήρισε ικανοποιητική την κατάσταση της περιφερειακής ενότητας, σε επίπεδο αντιπλημμυρικής θωράκισης, επισημαίνοντας ότι απομένουν οι παρεμβάσεις στα υδατορέματα.

Οι εργασίες του έργου αποτελούν καθαρισμού των τεχνικών (γέφυρες, κιβώτια, κ.α.) από εμπόδια (κορμούς δέντρων κ.α.), η απομάκρυνση των φερτών υλικών και η εκβάθυνση των ποταμών και των ρεμάτων που παρουσιάζουν έντονο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Επίσης, οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αναχωμάτων από παράνομες αμμοληψίες ή έντονη διάβρωση, μεγάλη απώλεια υλικού και κίνδυνο κατάρρευσης τους σε μεγάλες πλημμυρικές παροχές.

Οι εργασίες αυτές αφορούν αναλυτικά τους ποταμούς Στρυμόνα και Αγγίτη, την τάφρο Μπέλιτσα, και την αποστραγγιστική τάφρο Κερκίνης, τα υδατορέματα Κρουσοβίτη, Κερκινίτη, Μεγάλου Ρέματος, Εζοβίτη, Καστρόλακα, Σώματος, Αγίου Χριστοφόρου, Τριανταφυλλιάς, Κουπατσινού, Χειμάρρου καθώς και στα υδατορέματα Αγίου Ιωάννη, και Αγίων Αναργύρων στο τμήμα κατάντι της περιαστικής οδού της πόλης των Σερρών, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Σερρών και περιλαμβάνουν:

1. Καθαρισμό υδατορεμάτων από βλάστηση, μπάζα και απορρίμματα
2. Άρση προσχώσεων κάτω από οδικές γέφυρες
3. Συντήρηση και αποκατάσταση αναχωμάτων

Ανάδοχος του έργου είναι η ΔΕΥΚΩΝ ΑΤΕ και επιβλέπουσα Υπηρεσία η Υποδ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Το Συμβατικό ποσό είναι 212.097,80 € με ΦΠΑ (24%) και η προθεσμία περαίωσης είναι δεκαοχτώ (18) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης.

Διαβάστε επίσης: