serreslife

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση των ζημιών στα αναχώματα του Στρυμόνα (Παραλίμνιο-Πεθελινό) προχώρησε το πρωί της Δευτέρας 20/08/2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης με τον ανάδοχο του έργου Νίκο Ασημάκη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών αναχωμάτων ποταμού Στρυμόνα (Παραλίμνιο- Πεθελινό) και αποκατάσταση αγροτικού δικτύου», συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης η παρούσα εργολαβία αφορά εργασίες αποκατάστασης ζημιών του αναχώματος του Στρυμόνα στην περιοχή Παραλιμνίου-Πεθελινού , σε τμήματα όπου παρατηρήθηκε καθίζηση και αλλοίωση (μείωση του πλάτους) του υφιστάμενου αναχώματος, με αποτέλεσμα τη μείωση της αντοχής του και την αύξηση της πιθανότητας θραύσης.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν από τη συμβολή της Μπέλιτσας με τον ποταμό Στρυμόνα και σε μήκος περίπου 9 χιλιομέτρων κατάντι ,όπου παρατηρούνται διαβρώσεις και καθιζήσεις στα αναχώματα. Επί των πρώτων 3.400m θα γίνει συμπλήρωση των αναχωμάτων στα σημεία όπου παρατηρούνται ευρείες τοπικές καθιζήσεις. Στο υπόλοιπο τμήμα θα κατασκευαστεί ανάχωμα για την προστασία του αγροκτήματος Παραλιμνίου –Πεθελινού.

«Πρόκειται για την αποκατάσταση των τελευταίων προβλημάτων που παρατηρούνται στα αναχώματα του Στρυμόνα. Μετά τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας πριν από τρία χρόνια και την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές στα αναχώματα , με την συγκεκριμένη σύμβαση ολοκληρώνεται η αποκατάσταση και των τελευταίων ευαίσθητων σημείων των αναχωμάτων. Με αυτή την τελευταία εργολαβία , τα αναχώματα είναι πλέον πλήρως ασφαλισμένα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Επιπλέον ο Γιάννης Μωυσιάδης υπενθύμισε πως όλες αυτές οι εργασίες γίνονται παράλληλα με τον καθαρισμό της κοίτης του Στρυμόνα αλλά και την στεγανοποίηση του αναχώματος της λίμνης Κερκίνης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη εργολαβία , προϋπολογισμού 2,7 εκ.ευρώ. Όπως τόνισε .με τη νέα χρονιά θα αρχίσει και η δεύτερη εργολαβία και κατόπιν-από την έκπτωση που θα προκύψει- θα υπάρξει και μια τρίτη εργολαβία ώστε η στεγανοποίηση του αναχώματος να ολοκληρωθεί. «Κύριο μέλημά μας είναι η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Γι’ αυτόν το λόγο, η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιφερειακής μας ενότητας αποτελεί πάντα προτεραιότητά μας» τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης.

Από την πλευρά του ο ανάδοχος Νίκος Ασημάκης δήλωσε πως ,σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες. Παράλληλα επισήμανε, πως εκτός του αναχώματος πρόκειται να γίνει συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων των αγροτικών παραστρυμόνιων δρόμων που έχουν υποστεί φθορές.

Διαβάστε επίσης: