serreslife

Σύσκεψη για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Σοφοκλής Κουρτίδης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , εκπρόσωποι της ΑΝΕΣΕΡ και εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και της ΑΝΕΣΕΡ που διαχειρίζονται το αντικείμενο των κουνουπιών, καθώς και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιριών που έχουν αναλάβει το έργο της επίγειας και εναέριας καταπολέμησης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να γίνει ένας απολογισμός του περσινού έργου και στη συνέχεια να σχεδιαστεί αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα, με στόχο την καλύτερη δυνατή κατανομή του και την μικρότερη δυνατή όχληση από τα κουνούπια για τους κατοίκους του Νομού. Για ακόμη μία χρονιά το πρόγραμμα καταπολέμησης υλοποιείται σε κεντρικό επίπεδο από την Περιφέρεια και σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Σερρών από την ΑΝΕΣΕΡ και τους τέσσερις δήμους (Σερρών, Εμμανουήλ Παπά, Ηράκλειας και Σιντικής) ,που συμμετέχουν στην Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών τόνισε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των υπευθύνων ώστε να μην υπάρχουν αλληλοκαλύψεις και να γίνει αποτελεσματική αντιμετώπιση. «Στόχος μας και φέτος είναι να διαφυλάξουμε πλήρως τη δημόσια υγεία και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ,έτσι ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση από τα κουνούπια για τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών», δήλωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα συνεχιστεί και φέτος η άψογη συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Υγείας τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πολύ καλά αποτελέσματα πανελλαδικά στο θέμα της αντιμετώπισης των κουνουπιών.

Σε συνέχεια της σημερινής σύσκεψης , αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία της ΑΝΕΣΕΡ όπου οι εκπρόσωποι των αναδόχων μαζί με τους υπηρεσιακούς ,που επιφορτίζονται με το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, θα συζητήσουν εκτενώς για το σχέδιο παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη ήταν οι εξής:

Γιάννης Μωυσιάδης – Αντιπεριφερειάρχης Σερρών

Δημήτρης Χατζηβρέττας-Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σοφοκλής Κουρτίδης-Γενικός Διευθυντής Υγείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δημήτρης Νότας-Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά

Θεοφάνης Δεδούσης-Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά

Ελεύθεριος Στοίλας-Αντιδήμαρχος Ηράκλειας

Ιωάννης Γιαζιτζής – Αντιδήμαρχος Αμφίπολης

Γιάννης Καλογερούδης- Διευθυντής ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.

Απόστολος Σφετκόπουλος- Διεύθυνση Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Ελίζα Κούμλελη –Βιολόγος, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Αριστείδης Γραμματόπουλος- Γεωπόνος, ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.

Στυλιανός Μαγγενάκης – Διεύθυνση Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Αικατερίνη Δούρα- Δήμος Σερρών

Σεραφείμ Σύρογλου- Δήμος Σερρών

Αναστάσιος Φωτιάδης – ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.

Στέλλα Καλαϊτζοπούλου- ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: