serreslife

Σε εφαρμογή τέθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για τον τουρισμό, η οποία υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Π.Ε. Σερρών, Δήμων του νομού , του ΕΒΕΣ και της ΑΝΕΣΕΡ.
Η πρώτη δράση που υλοποιείται είναι η φιλοξενία στο νομό Σερρών, Διευθυντών Β/θμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και καθηγητών-υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης , από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδας, για την πραγματοποίηση μιας επιμορφωτικής διημερίδας περιβαλλοντικού χαρακτήρα με θέμα : « Δημιουργία Θεματικών Δικτύων». Την εκδήλωση διοργανώνει η Β/θμια Εκπαίδευση Σερρών υπό την αιγίδα αλλά και ουσιαστική συνδρομή της Π.Ε. Σερρών.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/10/17 στο Διοικητήριο η πρώτη συνάντηση όλων των προαναφερθέντων αξιωματούχων της εκπαίδευσης. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης ο οποίος ,αφού συνεχάρη τη Β/θμια εκπαίδευση Σερρών για την πρωτοβουλία που πήρε στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, τόνισε πως η παρουσία των εκπαιδευτικών στις Σέρρες αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του. Επισήμανε δε πως μέσα από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με στόχο την προβολή του πλούσιου τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. Σερρών και την προσέλκυση επισκεπτών. Τους προσκεκλημένους εκπαιδευτικούς καλωσόρισε στις Σέρρες και ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κωνσταντίνος Τενεκετζής
Δύο σύντομα video, υψηλής αισθητικής, ευρηματικά, με διεισδυτικά μηνύματα και μουσική επένδυση, συμβατή με την κάθε φορά θεματολογία τους, προετοίμασαν το έδαφος για εκτενέστερες αναφορές από τους δύο ομιλητές της εκδήλωσης που ήταν ο φιλόλογος και πρώην δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας και η ηθοποιός και πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Μέσα από τις εισηγήσεις τους παρουσίασαν αναλυτικά το πολιτισμικό, φυσικό και ως εκ τούτου , τουριστικό «ανάγλυφο» της περιοχής μας.
Η εκδήλωση συνεχίσθηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών δημιουργών υπό τους ήχους της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Σερρών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διημερίδας το διήμερο Παρασκευή, 6/10/17 και Σάββατο, 7/10/17, οι καθηγητές θα επισκεφτούν σημεία αναφοράς της Π.Ε. Σερρών όπως η Αμφίπολη , το Σπήλαιο Αλιστράτης, το οχυρό Ρούπελ, η λίμνη Κερκίνη, το Ακριτοχώρι κ.α.
Σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι η βιωματική εμπειρία των προσκεκλημένων, σε όλα αυτά που παρακολούθησαν την πρώτη μέρα , μέσα από οπτικοακουστικά μέσα, έτσι ώστε αφενός να γίνουν πρεσβευτές των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων του νομού μας στις μαθητικές κοινότητες της περιοχής τους, και αφετέρου να κατευθύνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της περιφέρειάς τους προς την περιοχή μας.

Πηγή: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Διαβάστε επίσης: