serreslife

Εντός του τρέχοντος μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι ψεκασμοί του φετινού προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της ΑΝΕΣΕΡ και των Δήμων με τους αρμόδιους κόντρα στις δυσκολίες να επιθυμούν την όσο δυνατόν αποδοτικότερη εφαρμογή του προγράμματος ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις από προηγούμενα καλοκαίρια. Όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής της ΑΝΕΣΕΡ κ. Γιάννης Καλογερούδης έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες και τα πρόγραμμα είναι έτοιμο να τρέξει: «Έχουμε ετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα, μας λείπει μόνο ένα όχημα το οποίο δεν χρειαζόμαστε άμεσα θα το προμηθευτούμε όταν μπούμε σε φουλ ρυθμούς.

​TA ΣΥΕΝΕΡΓΕΙΑ​

Τα συνεργεία είναι έτοιμα και προχωράμε στις ετοιμασίες για την σαιζόν 2016-2017, η περίοδος αυτή μέχρι τον Ιούνιο αφορά το 2015-2016. Οι επίγειοι ψεκασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει σε δοκιμαστικό επίπεδο, αλλά ουσιαστικά θα ξεκινήσουν μόλις ο καιρός το επιτρέψει». Σχετικά με το ποιες περιοχές θα δοθεί προτεραιότητα ή θα δοθεί περισσότερη προσοχή: «Το που θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί το καθορίζουν τα ευρήματα, οι δειγματολήπτες βγαίνουν έξω, παίρνουν δείγματα από τα νερά και όποια βγουν θετικά με προνύμφες μέσα αναλαμβάνεται δράση και γίνεται ο ψεκασμός».

​ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ​
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ανησυχία επικρατεί στις περιοχές της Αναγέννησης και του Μητρουσίου όπου βρίσκονται οι ορυζώνες καθώς οι κάτοικοι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια. Όπως μας δήλωσε ο κ. Καλογερούδης: «Η καταπολέμηση γίνεται με δύο τρόπους τον εναέριο που ο βασικός τρόπος καταπολέμησης και ο άλλος είναι ο επίγειος που έρχεται να συμπληρώσει τον πρώτο. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε την ευθύνη του εναέριου την ευθύνη του οποίου την έχει η Περιφέρεια. Η Περιφέρεια έχει την ευθύνη του εναέριου ψεκασμού για όλη την Κεντρική Μακεδονία, έτσι αντιλαμβάνεται κανείς όταν στην περιοχή του Αξίου υπάρχουν 200.000 στρέμματα ορυζώνων και εμείς εδώ έχουμε λιγότερα η προτεραιότητά τους είναι να δίνεται στην Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα είναι εμείς με τους επίγειους να λειτουργήσουμε πυροσβεστικά αλλά δεν είναι πάντα εύκολο».

Διαβάστε επίσης: