serreslifeΈκλεισαν οι «στρόφιγγες» της χρηματοδότησης.

Απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες είναι οι υπάλληλοι.

Περίοδο σοβαρότατης κρίσης διανύει ο συνδικαλισμός, το μοναδικό «κάστρο» που μπορεί να αποτρέψει την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως, πλέον, οι συνδικαλιστικοί φορείς βρίσκονται πολύ κοντά στο... χείλος της καταστροφής. Η προσπάθεια που γίνεται για να μην μπει «λουκέτο» και στο Εργατικό Κέντρο νομού Σερρών, είναι τιτάνια, όπως παραδέχθηκε ο Πρόεδρός του Άλκης Απιδόπουλος. Η ειρωνεία είναι πως ο κύριος εκπρόσωπος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, το εργατικό κέντρο, χρωστά στους εργαζόμενούς του, μισθούς επτά μηνών, στο οποίο μάλιστα εστίασε ο κ. Απιδόπουλος. Αν σήμερα «κρατιέται» το εργατικό κέντρο νομού Σερρών, οφείλεται στις συνδρομές των σωματείων και μελών, αλλά και στην πολύ «σφιχτή» οικονομία που γίνεται.

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών εδώ και επτά μήνες
Σε «χρεοκοπία» οδηγείται ο συνδικαλισμός

«Ενός κακού μύρια έπονται», λέει ο θυμόσοφος λαός και η απόφαση για το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, προκάλεσε πλήθος «παρενεργειών».
Απόρροια της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, είναι πως έχουν κλείσει και οι «στρόφιγγες» χρηματοδότησης των Εργατικών Κέντρων και μεταξύ αυτών και του Εργατικού Κέντρου νομού Σερρών.
Ο συνδικαλισμός διανύει περίοδο σοβαρής κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες, που είναι το μοναδικό «κάστρο» που μπορεί να αποτρέψει την ολική κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως, πλέον, οι συνδικαλιστικοί φορείς βρίσκονται πολύ κοντά στο... χείλος της καταστροφής.
Η προσπάθεια που γίνεται για να μην μπει «λουκέτο» και στο Εργατικό Κέντρο νομού Σερρών, είναι τιτάνια, όπως παραδέχθηκε ο Πρόεδρός του Άλκης Απιδόπουλος:
«Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από όλους, από τα σωματεία, από τους εργαζόμενους, ώστε να παραμείνει ο θεσμός του εργατικού κέντρου, διότι είναι το «λίκνο» της δημοκρατίας, που προστατεύει όλους τους εργαζόμενους και θα πρέπει να υπάρχει».
Όπως τόνισε ο κ. Άλκης Απιδόπουλος, χωρίς θεσμούς καμία χώρα Ευρωπαϊκή και δημοκρατική, δεν μπορεί να υπάρξει, ενώ ο ίδιος δήλωσε με αποφασιστικότητα πως οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα ξεπερνιούνται όταν υπάρχει θέληση.
Η ειρωνεία είναι πως ο κύριος εκπρόσωπος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, το εργατικό κέντρο, χρωστά στους εργαζόμενούς του, μισθούς επτά μηνών, στο οποίο μάλιστα εστίασε ο κ. Άλκης Απιδόπουλος:
«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το πρόβλημα των εργαζομένων, που έχουν να πληρωθούν εδώ και επτά μήνες. Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να σταματήσουν οι εργαζόμενοι, γιατί είμαι υπόλογος ως Πρόεδρος, όσον αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές και τη μισθοδοσία».
Ο Πρόεδρος του εργατικού κέντρου νομού Σερρών επανέλαβε πως γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί λύση μέσα από τη Διοικούσα Επιτροπή.
Αν σήμερα «κρατιέται» το εργατικό κέντρο νομού Σερρών, οφείλεται στις συνδρομές των σωματείων και μελών, αλλά και στην πολύ «σφιχτή» οικονομία που γίνεται.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: