Συνολικά τρεις προσφορές κατατέθηκαν την Τετάρτη για τη μίσθωση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με τη Royal Sugar να διεκδικεί την επιλογή της τόσο με αυτόνομη προσφορά, όσο και σε συνεργασία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Η τρίτη προσφορά προέρχεται από το fund “Innovation Brain” του Λούκας Φέκερ, με τον οποίον έχει συνταχθεί και μεγάλη ομάδα τευτλοπαραγωγών.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να διασωθεί, έστω την ύστατη στιγμή, η φετινή παραγωγή τεύτλων, πυ αγγίζει τα 18.000 στρέμματα, καθώς εάν δεν παραχθεί ζάχαρη, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν οι παραγωγοί να πάρουν τη φετινή επιδότηση της “συνδεδεμένης καλλιέργειας” για φέτος, προοπτική για την οποία έχει υποσχεθεί την αρωγή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά βάσει των κοινοτικών κανονισμών θα κληθούν να επιστρέψουν και την περσινή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Νίκος Παπαϊωάννου, οι προσφορές θα ανοιχτούν άμεσα, δεδομένου ότι ο χρόνος πλέον οιέζει ασφυκτικά. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, μαζί με τα νομιμοποιητικά έγγραφα, έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους και οι οικονομικές προσφορές, οπότε η διαδικασία ελέγχου και επιλογής εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.

Πηγή: thesseconomy.gr

Διαβάστε επίσης: