Εν όψει του επερχόμενου εορτασμού του Πάσχα paratiritis
demata_agapis.jpgΕν όψει του επερχόμενου εορτασμού του Πάσχα, ο Δήμος Σερρών και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας προετοίμασαν και διανέμουν δέματα αγάπης σε άπορους και οικονομικά ασθενείς δημότες. Η προσπάθεια των ανθρώπων του τμήματος ευοδώθηκε κι έτσι καθίσταται δυνατή η παροχή της εν λόγω έκτακτης βοήθειας με την απόδοση πεντακοσίων εορταστικών πακέτων φαγώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης. Η διανομή τους άρχισε την Μεγάλη Τρίτη, με τον Δήμαρχο Σερρών κ. Ιωάννη Βλάχο να παραδίδει συμβολικά κάποια απ’ αυτά σε δικαιούχους συμπολίτες και θα ολοκληρωθεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη.

Ο Δήμαρχος Σερρών

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε από κοινού με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αντώνη Κουλουφάκο και την διευθύντρια του Τμήματος κα Μένη Μαλίτα-Πανίδου, ο Δήμαρχος επισήμανε:   

«Βιώνουμε αυτή την εβδομάδα τα Θεία Πάθη, τα οποία θα κορυφωθούν και ευθύς αμέσως θα πανηγυρίσουμε την Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα.,

Κι ενώ όλοι προετοιμάζονται να εορτάσουν υπάρχουν συνάνθρωποι που χρειάζονται τη στήριξή μας γιατί είναι μόνοι, ανήμποροι, οικονομικά αδύναμοι ή ζητούν την αγάπη μας.

Έτσι, κι εφέτος ο Δήμος μας και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας φρόντισε για την συγκέντρωση των αναγκαίων και θα διανείμει 500 δέματα με βασικά είδη διατροφής σε ισάριθμους δικαιούχους συμπολίτες μας.

»Τα δέματα αυτά, που ετοιμάστηκαν με περισσή αγάπη από τους ανθρώπους του Τμήματος είναι το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Το μεγάλο έργο του Τμήματος συνεχίζεται καθημερινά, όλο το χρόνο, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πονεμένοι, να βοηθηθούν οι αβοήθητοι και μοναχικοί, να ενισχυθούν όσοι δεν έχουν τα μέσα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.

»Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, χωρίς να υπολογίζουν τις δυσκολίες ή τις ελλείψεις.

Αναφέρομαι στα παιδιά του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για τα οποία ο Δήμος κι εγώ προσωπικά καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πολιτεία να αποδίδει εγκαίρως τα απαιτούμενα για την αποπληρωμή τους. Ολόκληρος αγώνας δίνεται εκ μέρους μας γι αυτό.

»Κι όμως εργάζονται επιδεικνύοντας συγκινητική ευαισθησία, πιστοί στο έργο τους, σε βαθμό μάλιστα, που αποδεικνύεται ότι μάλλον το θεωρούν λειτούργημα, αν και η συνέχιση του προγράμματος είχε τεθεί εν αμφιβόλω.

Όπως και να ’χει η ευαισθησία τους αυτή, η κατανόησή τους, το μεγάλο ενδιαφέρον του προσωπικού του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, αλλά και η συναίσθηση της ευθύνης που το διακρίνει μας παρακινούν να ασχοληθούμε περισσότερο, να επιδιώξουμε την αναβάθμισή του.

»Με την ευκαιρία της διανομής των πασχαλινών δεμάτων αγάπης θα ήθελα να επισημάνω ότι το Τμήμα όλο το χρόνο βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους κι όχι μόνο αυτές τις ημέρες, καθώς ο ερχομός, τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού σηματοδοτεί την αγάπη προς όλους αδιακρίτως».

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Κουλουφάκος τόνισε:

«Η προσφορά των πασχαλινών δεμάτων αποτελεί έκφραση της συμπόνιας, της κατανόησης και της θέλησης του Δήμου Σερρών να παρέχει βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τούτες τις άγιες ημέρες.

»Η σημασία και η αξία των δεμάτων αυτών είναι κυρίως συμβολική, καθώς καταδεικνύει την πρόθεση του Δήμου μας να ενισχυθούν υλικά και ηθικά αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Αυτή η προσπάθεια γίνεται, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες για το Δήμο, με περίσσευμα ψυχής και αγάπης.

Η προσπάθεια των ανθρώπων του τμήματος ευοδώθηκε και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε περίπου πεντακόσια εορταστικά πακέτα, με φαγώσιμα είδη πρώτης ανάγκης, μαζί με την αγάπη μας σε άπορους και οικονομικά ασθενείς συνδημότες μας».



Επισκέψεις του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και ηλικιωμένους ασθενείς θα επισκεφθούν οι άνθρωποι του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών, προκειμένου-εν όψει του εορτασμού του Πάσχα-να δωρίσουν δώρα και να δώσουν τις πασχαλινές ευχές τους.

Ειδικότερα, την Μεγάλη Τετάρτη (15 Απριλίου) ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αντώνιος Κουλουφάκος, η διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας κα Μένη Μαλίτα-Πανίδου και συνεργάτες τους θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου (ώρα 10:30 το πρωί) και μετά (στις 11:30 π.μ.) θα βρεθούν κοντά στους τρόφιμους ασθενείς της πτέρυγας Χρονίως Πασχόντων της Κωστοπουλείου Στέγης.

Ευθύς αμέσως θα μεταβούν στην Ψυχιατρική Κλινική (έναντι ακριβώς του κτηρίου του Τμήματος, στον αύλειο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου) και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (στο ισόγειο του κτηρίου του Τμήματος).

Διαβάστε επίσης: