serreslife

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018, στις 7 το απόγευμα σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου η χαρακτηρισμένη ως «Ιστορική» ετήσια γενική συνέλευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετοί Σερραίοι - μέτοχοι που σαφώς υπερψήφισαν τα θέματα της συνεδρίασης με κυριότερο αυτό της συγχώνευσης με απορρόφηση με την Τράπεζα Πιερίας και τη δημιουργία της Περιφερειακής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών κ. Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, τόνισε στην εισαγωγή του ομιλία πως η συγχώνευση αποτελεί μονόδρομο για την Τράπεζα καθώς, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες που απέμειναν είναι 5-6 και αυτές προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τις συγχωνεύσεις.
Τόνισε την αύξηση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας τόσο στις χορηγήσεις όσο και τις καταθέσεις με περίπου αύξηση 25%
Υπεραμύνθηκε του σπλιτ της μερίδας, αφού όπως είπε δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις», μετά τη αλλαγή της νομοθεσίας που υποχρεώνει την Τράπεζα να αφαιρεί από το Κεφάλαιο κάθε ζημία που προκύπτει από τα «Κόκκινα Δάνεια».
Ενώ υποσχέθηκε επιστροφή στην κερδοφορία και στην διάθεση… μερίσματος μετά από 2-3 χρόνια, αφού με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, θα μπορέσει η Τράπεζα από των πλειστηριασμό ενυπόθηκων ακινήτων, Επιχειρηματικών «κόκκινων δανείων», να ανακτήσει μέρους των Κεφαλαίων που έχουν δεσμευτεί.
Δηλαδή οι κατασχέσεις θα είναι αυτές που θα φέρουν την κερδοφορία στην δική μας τράπεζα...
Αντίδραση προκλήθηκε στο θέμα του σπλιτ της μερίδας, αφού για κάθε μερίδα θα διαιρεθεί σε 10 μειώνοντας έτσι την τιμή από τα 30 ευρώ στα 3 €.
Μία από τους μεγαλομετόχους η κυρία Βλάχβεη παίρνοντας τον λόγο είπε πως είναι αντίθετη στο σπλιτ, καθώς η οικογένειά της θα βρεθεί χαμένη , μιας και η οικογένεια της έχει επενδύσει μεγάλα κεφάλαια , ενώ παράλληλα εξέφρασε το παράπονό της πως ενώ στην αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας το 2013 στάθηκε βασικός αρωγός σε αυτή, η αντιμετώπιση από την Τράπεζα απέναντι της δεν είναι τώρα η ίδια.
Απαντώντας ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε ακόμη μια φορά, πως δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική λύση γι’αυτό και ουσιαστικά το σπλιτ είναι μονόδρομος για την πορεία της Τράπεζας.
Και πάμε στα αποτελέσματα της συνέλευσης
Αρχικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας Τράπεζας που θα προκύψει από την συγχώνευση δια απορροφήσεως θα είναι 6 μέλη από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και 5 μέλη από την Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, ενώ έδρα της νέας Τράπεζας θα είναι οι Σέρρες.
Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού Συμβουλίου της Νέας τράπεζας αναμένεται να γίνουν μετά από έξι μήνες περίπου και αυτό όχι στα σίγουρα, αλλά είναι δεδομένο πως θα γίνουν και πάλι εκλογές.
Οπότε θα έχουν την ευκαιρία οι Σερραίοι να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για το καλό τους και το καλό της Τράπεζας.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

serreslife

Διαβάστε επίσης: