serreslife

Καταγγελία ΟΕΒΕΣΣ για τους (μη) ελέγχους στον Προμαχώνα.

Αγανακτισμένος από τις διαστάσεις που έχει λάβει το παραεμπόριο στον τόπο μας εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς, ο οποίος τονίζει ότι από τον Προμαχώνα εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, πλήθος αγαθών (από ψωμί μέχρι ξυλεία!), και η πολιτεία στέκεται αδιάφορη, χωρίς να ενεργοποιεί ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σε δελτίου της ΟΕΒΕΣΣ που υπογράφει ως πρόεδρος ο κ. Κοτσαμπάς αναφέρει:

«Η ΟΕΒΕΣΣ πρώτη ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα της παράνομης εισόδου από το Τελωνείο του Προμαχώνα προϊόντων χωρίς ουσιαστικά κανέναν έλεγχο και φορολογία για τρόφιμα ψωμί κτλ. κακής ποιότητας.

Μάλιστα, καταγγέλλοντας το γεγονός, από την Πολιτεία υπήρξαν δεσμεύσεις και υποσχέσεις, αλλά ουσιαστικά τίποτα δεν έγινε.

Πολύ καιρό τώρα έχουν “παρελάσει” Υπουργοί, Υφυπουργοί και Γ. Γραμματείς Εμπορίου και αφού φωτογραφήθηκαν, έκαναν και τις ανάλογες δηλώσεις και δεσμεύσεις στα ΜΜΕ, πάρα ταύτα ΤΙΠΟΤΑ. Οι καταγγελίες είναι αλλεπάλληλες για κάθε είδους προϊόντων και για την εισαγωγή ψωμιού, όπως έχει καταγγείλει το Σωματείο Αρτοποιών, από την γειτονική Βουλγαρία.

Η ΟΕΒΕΣΣ καταγγέλλει το παραεμπόριο που γίνεται καιρό τώρα από την είσοδο της χώρας από τον Προμαχώνα όπου κάποιοι επιτήδειοι πλούτισαν εισάγοντας στην χώρα μας χωρίς παραστατικά παράνομα προϊόντα όπως είδη διατροφής (ακόμη και ψωμί), είδη υγιεινής, φάρμακα, οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές, ξυλεία, ακόμη και ιατρικές υπηρεσίες χαμηλού τιμήματος χωρίς να αποδίδονται φόροι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Και φυσικά το Δημόσιο να αδιαφορεί για την ποιότητα του περιεχομένου των υπηρεσιών που στην τελική μπορεί να βλάψουν ακόμη και την υγεία του καταναλωτικού κοινού».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 316 επισκέπτες