serreslife

Ένα συχνό χειμερινό φαινόμενο κάνει και φέτος την εμφάνιση του με τις καταστροφές σε κάδους απορριμμάτων εξαιτίας της απόρριψης στάχτης από τζάκια, που όμως περιέχουν σε πολλές περιπτώσεις αναμμένα κάρβουνα.
Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει καταστροφές σε δεκάδες κάδους και στις Σέρρες όπως και σε πολλές άλλες πόλεις με τους υπεύθυνους να πονοκεφαλιάζουν καθώς όπως πέρσι έτσι και φέτος δεκάδες κάδοι απορριμμάτων έχουν δεχτεί εκτεταμένες φθορές  ή έχουν καταστραφεί τελείως με τις δημοτικές αρχές να αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αντικατάστασής τους.



Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Σερρών κ. Παντελή Χράπα: «Όπως και πέρσι έτσι και φέτος έχουμε τα ίδια προβλήματα από στάχτες που πετάνε οι πολίτες στους κάδους θα ήθελα να τους καλέσω όλους να κρατάνε μία δύο φορές τις στάχτες στο μπαλκόνι και μετά να τις ρίχνουν στον μεταλλικό και ποτέ στον πλαστικό και ιδιαίτερα της ανακύκλωσης. Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο πέρσι οπότε και κόντεψε να πάρει φωτιά ένα απορριμματοφόρο».
Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Χράπα πέρα από τις στάχτες οι κάδοι βρίσκονται και στο στόχαστρο βανδαλισμών με άγνωστους για τον έναν ή τον άλλο λόγο να καταστρέφουν τους κάδους. Βέβαια όπως μας υπογράμμισε ο κ. Χράπας ευτυχώς στην πόλη μας είναι εξαιρετικά σπάνια συστήνοντας στους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και να μην ξεσπούν για οποιοδήποτε λόγο στους κάδους απορριμμάτων.
Τέλος η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου θα βγάλει μέσα στις επόμενες ημέρες το πλυντήριο κάδων ώστε να καθαριστούν όσοι έχουν υποδειχτεί από την υπηρεσία από τους υπεύθυνους.   

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: