serreslife

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσπιστεί παγκοσμίως ως ο μήνας της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου που πλήττει τις γυναίκες.

Περισσότερες από εξήντα γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για δωρεάν εξέταση στην Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας.

Η δράση ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού.  

Περισσότερες από εξήντα γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Σερρών, για δωρεάν εξέταση στην Κινητή Μονάδα Μαστογραφίαςτου Γ.Ν.Ν.Σ. το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2013.

Η δράση ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού.

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσπιστεί παγκοσμίως ως ο μήνας της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου που πλήττει τις γυναίκες.

Το Σαββατοκύριακο 12και 13 Οκτωβρίου ,από τις 8: 00π.μ. έως και τις 1:00 το μεσημέρι σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σερρών, βρισκότανστο πεζόδρομο Κωνσταντίνο Καραμανλήτης η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας του Γ.Ν.Ν.Σ., και όσες κυρίες επιθυμούσαν έκανανδωρεάν εξέταση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Σερρών κ. Φανή Καφανά αναφερόμενη στην δράση , δήλωσε « Όπως ξέρουμε όλοι ο μήνας Οκτώβριοςέχει καθιερωθεί ως ο μήνας ενημέρωσης ,πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού . Ο Σύλλογος μας διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις στα πλαίσια της ενημέρωσης . Σε συνεργασία με την μονάδα μαστογραφίας του Νοσοκομείου Σερρών προχωρήσαμε σε αυτή την δράση και η προσέλευση των γυναικών είναι αρκετά μεγάλη .Περίπου εξήντα κυρίες εξετάσθηκαν. Φροντίσαμε να εξυπηρετήσουμε και κυρίες που δεν είχαν προεγγραφεί και τις δεχθήκαμε γιατί ήταν ανασφάλιστες .Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη απήχηση από τις Σερραίες η συγκεκριμένη δράση μας .Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι ότι όχι μόνο όταν βλέπουν την κινητή μονάδα έξω, μια φορά το χρόνο, θυμούνται να κάνουν μαστογραφία» .

Η κ. Καφανά κάλεσε τις γυναίκες κυρίως άνω των σαράντα ετών να βάλουν στο ετήσιο πρόγραμμά τους την εξέταση του μαστού προληπτικά και να μην την παραμελούν. «Πρέπει να βάλουμε σε ετήσιο πρόγραμμα το τεστ ΠΑΠ και την μαστογραφία , γιατί ότι κάνει η καθεμία το κάνει για τον εαυτό της και την υγεία της. Η έγκυρη διάγνωση σώζειζωές και η νόσος είναι ιάσιμη κατά 99%» σημείωσε.

«Φέτος πολύ ευχαρίστως δέχθηκαν να μας παραχωρήσουν την κινητή μονάδα μαστογραφίαςκαι το προσωπικό είναι πολύ πρόθυμο και τους ευχαριστούμε . Όλα πήγαν καλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα αλλά το μόνο κακόείναι ότι ο μαστογράφος είναι συμβατός και όχι ψηφιακός . Αίτημά μας του συλλόγου αλλά και του προσωπικού του Νοσοκομείου είναι ότι πρέπει επιτέλους πρέπει να έρθει στις Σέρρες ψηφιακός μαστογράφος», υπογράμμισε η κ. Καφανά.

Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών ολοκληρώνεται με την Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστούστις 11:00 το πρωί ,στις 19 Οκτωβρίου 2013,στην αίθουσα τουΛυκείου Ελληνίδων Σερρών. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ημερίδα σε συνεργασία με γιατρούς του Νοσοκομείου Σερρών και Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοιθα αναλύσουν το θέμα του καρκίνου του μαστού ,από την πρόληψη ,την διάγνωση ,την χειρουργική επέμβαση ,την θεραπεία και την αποκατάσταση .Εισηγητές είναι :Φανή Σοφιανού ,ακτινολόγος του Νοσοκομείου Σερρών, Βασιλική Παπαδημητρίου , νοσηλεύτρια στην Α΄ Χειρουργική του Νοσοκομείου Σερρών,Δημήτρης Διονυσίου, πλαστικός χειρούργος από το Νοσοκομείου Παπαγεωργίου , ο κ. Γιώργος Λαζαρίδης, ογκολόγος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, καιΚατερίνα Σαββίδου, χειρούργος μαστού στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης .

«Καλώ όλες τις κυρίες και τους κυρίους να παρακολουθήσουν την ημερίδα γιατί είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που θα μας πουν και θα μπορέσουμε να φροντίσουμε καλύτερα την υγεία μας» υπογράμμισε η κ. Καφανά.

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: