serreslife

Από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013, θα απεργήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, με αυτό τον τρόπο οι γιατροί «θα δηλώσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας».


Ταυτόχρονα η ΟΕΝΓΕ «επιτίθεται» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζονται ότι «επιδίδεται και πάλι σε διαστρεβλωτικές δηλώσεις σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στην απεργία θα επαναλάβουμε τα εξής προφανή:  Μετά τρία χρόνια μνημονίων τα Νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό δυναμικό. Τα κενά σήμερα ξεπερνούν τις 6500, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες Τμήματα που έχουν μείνει πλέον με έναν ή δύο γιατρούς. Αυτοί οι γιατροί, εκτός του καθημερινού έργου, πρέπει να εφημερεύουν μέχρι και 11 φορές το μήνα προκειμένου να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά. Είναι προφανές πως οι γιατροί εφόσον εφημερεύουν είναι αδύνατον να απεργούν. Ας μην επιχαίρει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης επειδή  οι νοσοκομειακοί γιατροί επιδεικνύουν υπευθυνότητα και τοποθετούν στις απεργίες μεγάλο αριθμό εφημερευόντων, ώστε τα Νοσοκομεία να λειτουργούν με ασφάλεια τις μέρες που υπάρχει κοινωνική ένταση».
Τέλος χαρακτηρίζουν ως αποτυχημένη την πολιτική του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: