serreslife

Ο  ΦΟΣ δραστηριοποιείται  σε κάθε γωνιά του Δήμου μας και αγωνίζεται για την εφαρμογή των διατάξεων για την προστασία των ζώων,  στοχεύοντας πάντα στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας μέσα από το σεβασμό στο περιβάλλον και την αποδοχή της πραγματικότητας ότι ο πλανήτης μας δεν κατοικείται μόνο από ανθρώπους.
Ο φορέας μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης πάμπολλων τηλεφωνημάτων συμπολιτών μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων στις περιοχές τους, για την άθλια εικόνα αυτών και για την έλλειψη μέριμνας και διαχείρισης από τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας τη βοήθεια μας.


Σύμφωνα με το νόμο 4039/ ΦΕΚ 15 2/2/2012 Άρθρο 9 παρ. 1, οι Δήμοι οφείλουν τη σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ζουν στην επικράτεια τους, μέσα από προγράμματα στειρώσεων και κτηνιατρικής φροντίδας για την ευζωία αυτών καθώς και την εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης των δημοτών τους ώστε να περιοριστεί η εγκατάλειψη και η αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων. Η υποχρέωση αυτή προκύπτει και από τον  Κώδικα που ορίζει τις αρμοδιότητες των Καλλικρατικών Δήμων κεφάλαιο γ) Ποιότητα Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών, παράγραφος 29.   
Λαμβάνοντας γνώση του γεγονότος, πως στο Δημοτικό κυνοκομείο Σερρών δεν πραγματοποιούνται στειρώσεις κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 7 μηνών,  λόγω έλλειψης αναισθητικών ουσιών, το ΔΣ του συλλόγου μας αποφάσισε τη χορήγηση αναισθητικών ουσιών για την άμεση στείρωση 100 αδέσποτων ζώων από τις κτηνιάτρους του δημοτικού κυνοκομείου Σερρών καθώς επίσης και τη διάθεση του συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων του φορέα μας, (εγκεκριμένο από την  Κτηνιατρική Περιφερειακή Ενότητα Σερρών) προς την κατεύθυνση επίτευξης του σκοπού αυτού.
Παράλληλα, ο φορέας μας κάνει έκκληση στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, ιδιαίτερα δε στα μέλη του που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Δήμο μας, να προσφέρουν εθελοντικά τις  υπηρεσίες τους,  για την ταχύτερη ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος στείρωσης, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό, στη μείωση και εξυγίανση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος,                    Η Γ. Γραμματέας


Ζωή Κοντού                    Κατερίνα Εμμανουηλίδου

Διαβάστε επίσης: