serreslife

Η Πρωτοβουλία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Αγκίστρου και Νιγρίτας διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση, την Παρασκευή 31 Μαΐου στο Δημοτικό Θεατράκι Σερρών, για τα μεταλλεία χρυσού , με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Γεωλογίας του Α.Π.Θ, κ. Σαράντη Δημητριάδη. Θα συμμετέχουν μέλη των Επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Πρωτοβουλία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Αγκίστρου και Νιγρίτας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο χρυσός λάμπει αλλά η διαδικασία εξόρυξής του κάθε άλλο παρά λαμπερή είναι. Συνεπάγεται σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία και την οικονομία. Πλέον το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού, της εξόρυξης και των επιπτώσεων της έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και μας αφορά όλους.

 Μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, επενδύσεις στο Κιλκίς και στην Αλεξανδρούπολη, αντιδράσεις, διαμαρτυρίες, αγώνες, διώξεις, βία. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την έναρξη ενεργειών για μεταλλεία χρυσού και στην περιοχή των Σερρών!  Επιβεβαιώνεται έτσι ότι επιχειρείται να υλοποιηθεί ένα σχέδιο μεταλλευτικών – εξορυκτικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε και στην πόλη μας για τα μεταλλεία χρυσού και να επηρεάσουμε τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς.

Την Παρασκευή 31-5-2013 στις 19:00 στο Δημοτικό Θεατράκι στις Σέρρες (παλιά ΚΤΕΛ), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση για τα μεταλλεία χρυσού.
Κεντρικός ομιλητής ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ, Σαράντης Δημητριάδης.
Θα συμμετέχουν μέλη των Επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Ας είμαστε όλοι εκεί για ένα ζήτημα που θα επηρεάσει τις ζωές μας.

serreslife

Πρωτοβουλία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Αγκίστρου και Νιγρίτας

www.antigoldserres.wordpress.com
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 147 επισκέπτες