Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου επαγγελματία ψαρά, ο οποίος αγνοείται από το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή των Κερδυλλίων στο Στρυμονικό κόλπο.

Τη δεύτερη μέρα της επιχείρησης εντοπισμού του, βρέθηκε το μπουφάν του άτυχου ψαρά από το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Στην έρευνα συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα αεροσκάφος τύπου Καναντέρ, επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής αλλά και δύτες, οι οποίοι όμως είχαν δύσκολο έργο καθώς τα νερά στην περιοχή είναι θολά.

Ήθελε να σώσει το σκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών ο υπάλληλος του ψαρά, που επέβαινε στο σκάφος, είπε στους λιμενικούς ότι ένα κύμα τους χτύπησε, ο 57χρονος έπεσε στη θάλασσα ενώ ο ίδιος κατάφερε να κρατηθεί πάνω σε αυτό. Όπως είπε ο νεαρός ο αγνοούμενος ψαράς, θέλοντας προφανώς να προφυλάξει το σκάφος από μια πιθανή βύθιση, αφού υπήρχαν δυνατά κύματα εκείνη την ώρα, του είπε να το πάει σε λιμάνι της Καβάλας και αυτός θα κολυμπούσε ως την ακτή. Άλλωστε για αυτό  έβγαλε το μπουφάν, το οποίο βρέθηκε σήμερα και τις μπότες του. Ήταν καλός κολυμβητής αλλά εκείνη την ώρα υπήρχαν μεγάλα κύματα και η θάλασσα ήταν παγωμένη.

Αγαπητός σε όλους

Ο 57χρονος ψαράς από το Κοκκινοχώρι Καβάλας, πατέρας δύο παιδιών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι από την ώρα που έγινε γνωστό ότι αγνοείται δεκάδες φίλοι και συγγενείς του βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες. Ο 57χρονος θεωρούνταν από τους πιο ικανούς ψαράδες χταποδιών και χρησιμοποιούσε μια δικιά του μέθοδο που είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα πετυχημένη.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: