Ετοιμότητα από το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Πανέτοιμο το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Τα καταφέραμε στα δύσκολα τον Νοέμβριο –Δεκέμβριο ,πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα», σημείωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Νικόλαος Φαρμάκης, ενώ για τις προλήψεις ιατρών ανέφερε: «Ήμασταν το πρώτο Νοσοκομείο που “έτρεξε” την προκήρυξη μέσα σε μια μέρα και ήμασταν το μοναδικό νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας που πήρε τόσους γιατρούς»

Την ετοιμότητα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών να αντιμετωπίζει ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας επεσήμανε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Νίκος Φαρμάκης.
Ο Νίκος Φαρμάκης τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο Σερρών είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας και από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανέφερε ότι οι θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν πριν λίγες μέρες για το Νοσοκομείο Σερρών, δεν προκηρύχθηκαν τόσες θέσεις και τόσο γρήγορα σε κανένα άλλο Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας.
«Αυτή την στιγμή οι ασθενείς με covid είναι 8-9 στην κλινική και ένας στη ΜΕΘ. Έχουμε 46 κλίνες στο ισόγειο από τους οποίες οι 38 είναι άδειες. Εύχομαι να μην μας πλησιάσει το τρίτο κύμα αλλά αν θα έρθει είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και την καινούρια κλινική και μία πτέρυγα του τρίτου ορόφου που παραμένει κενή, που την κρατάμε για λόγους ασφαλείας παραμένει έτοιμη, αν θα παραστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθεί. Την περίοδο Νοεμβρίου Δεκεμβρίου είχαμε ανοίξει 170 κρεβάτια, μαζί με τις ΜΕΘ. Να ξέρετε το Νοσοκομείο Σερρών είναι έτοιμο και από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα καταφέραμε στα δύσκολα τον Νοέμβριο –Δεκέμβριο, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα», σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

Συνεχίζοντας ο κ. Φαρμάκης, τόνισε: «Ήμασταν το πρώτο Νοσοκομείο που έτρεξε την προκήρυξη μέσα σε μια μέρα και η προθεσμία λήγει στις 3 Μαρτίου 2021 για την υποβολή των αιτήσεων και ήμασταν το μοναδικό νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας που πήρε τόσους γιατρούς»
«Είμαστε σε καλή κατάσταση με αναισθησιολόγους. Ξεκίνησαν τα χειρουργεία που ήταν κλειστά λόγω covid, , εκτός από τα επείγοντα και τα έκτακτα που λειτουργούν. Την Δευτέρα (15 Φεβρουαρίου) ξεκινούν οι επεμβάσεις της Οφθαλμολογικής για καταρράκτη, που δεν χρειάζεται αναισθησιολόγος, και αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε όπως τώρα θα ανοίξουν σιγά και σιγά και οι υπόλοιπες κλινικές του Νοσοκομείου και τα εξωτερικά και τακτικά ιατρεία».

Αναφορικά με τις προλήψεις είπε ότι η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί από όλα τα νοσοκομεία και κατόπιν οι επιτροπές των ειδικοτήτων θα εξετάσουν τις αιτήσεις. Περίπου μετά από ένα μήνα από την ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων από τις επιτροπές θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα το Υπουργείο. «Υπολογίζουμε ότι σε περίπου ένα τετράμηνοι θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τους γιατρούς για τις θέσεις, βάλαμε και θέση διευθυντή και ελπίζουμε να ανταποκριθούν», υπογράμμισε ο Νίκος Φαρμάκης.

Για τη δωρεά του Δήμου Σερρών ο κ. Φαρμάκης ανέφερε: «Αρκετά πράγματα έχουν έρθει. Ένα χειρουργικό που είχαμε ζητήσει αξίας οκτώ χιλιάδων, ήρθαν οι στολές ,απλώς τα κρεβάτια και οι αναπνευστήρες όταν υπογράφηκε η σύμβαση στο Δημαρχείο, ο προμηθευτής είχε πει ότι τα κρεβάτια και οι αναπνευστήρες ότι θα παραδοθούν τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου καθώς υπάρχει ζήτηση και έρχονται από Κίνα οι αναπνευστήρες.Oλα τα υπόλοιπα παραδόθηκαν».

Ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον επιχειρηματία Χρήστο Κωνσταντινίδη, από το Ξενοδοχείο Ελπίδα, καθώς όλον τον Ιανουάριο φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του τους γιατρούς που ερχόταν από την Αθήνα δωρεάν και δεν επιβάρυνε το Νοσοκομείο με το κόστος διαμονής των γιατρών. Επίσης ευχαρίστησε τον Σερραίο ζωγράφο Χριστόφορο Μελίδη ο οποίος δωρεάν ζωγράφισε ένα τοίχο του Νοσοκομείου Σερρών.

Πηγή: Εφημερίδα Σημερινή - Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: