Λαχτάρησαν οι κάτοικοι στον Προβατά Σερρών καθώς  εκδηλώθηκε πυρκαγιά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτική έκταση,  κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση.Mε πέντε υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και με την συνδρομή δύο υδροφόρων του δήμου Σερρών, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από λίγες ώρες, χωρίς να κινδυνέψουν τα παρακείμενα σπίτια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών και η Πολιτική Υπηρεσία του Δήμου υπενθυμίζουν στους πολίτες ότι έχουμε μπει στην αντιπυρική περίοδο και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αντιπυρική περίοδος 2020 

Υπενθυμίζουμε ότι από την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020 έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της πυροσβεστικής διάταξης με βάση την οποία τίθεται σε ισχύ η φετινή αντιπυρική περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, απαγορεύεται λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, στις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η καύση επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των νησιών και μόνο για σιτοκάλαμα και άλλα γεωργικά υπολείμματα, αφού προηγουμένως ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Σε περίπτωση άδειας καύσης αυτά θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες μέχρι τις 10:00 π.μ. και με δείκτη επικινδυνότητας 1 ή 2.

Σε περιπτώσεις παράβασης, θα ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία με σχηματικό δικογραφίας.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή: serresvoice

Διαβάστε επίσης: