Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά που τη νύχτα θα ενταθούν ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο από τις βραδινές ώρες. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά, κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια. Παγετός θα σχηματιστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα γύρω ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις που την νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4, από τις βραδινές ώρες 5 με 6 και την νύχτα στον Θερμαϊκό 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -3 έως τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση. Συγκεκριμένα, στην δυτική-κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, που το βράδυ θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 200 μέτρα). Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και την νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά . Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Διαβάστε επίσης: