serreslife

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπολης αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο στρατόπεδο Βασιλειάδη στη Ροδόπολη.

Την περιοχή επισκέφθηκε το πρωί, προκειμένου να «επιθεωρήσει» τις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου «Βασιλειάδη» ο σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, Συνταγματάρχης Παύλος Αδακτυλίδης. Ο κ. Αδακτυλίδης φωτογράφησε το στρατόπεδο (που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή) και τα γύρω οικήματα σπίτια, σχολεία και δήλωσε αμέσως μετά ότι η εισήγησή του θα είναι αρνητική.
«Είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το πρώην στρατόπεδο για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών. Η Ροδόπολη είναι ένα μικρό χωριό 800 κατοίκων, που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος λειτουργίας ενός τέτοιου κέντρου που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει», δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

«Η απόφαση αυτή είναι λανθασμένη, το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, είναι σε άθλια κατάσταση και δεν υπάρχουν υποδομές για φιλοξενία των μεταναστών» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αντιδήμαρχος Σιντικής Στάθης Ζαπρίδης.

Ο κ. Ζαπρίδης εξήγησε πως υπήρξε θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2012 να γίνει το στρατόπεδο Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών, η οποία όμως αντικαταστάθηκε με αρνητική απόφαση του Σώματος το 2015.
Ερώτηση για θέμα, κατέθεσε στην βουλή η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, ζητώντας να πάρουν θέση για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Ροδόπολη, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, κ.κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής και Πάνος Καμμένος αντίστοιχα. Η κ.Αραμπατζή είχε ήδη καταθέσει ερώτηση για το ίδιο θέμα στη Βουλή το καλοκαίρι του 2015 όπου η απάντηση από την τότε αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών ήταν πως δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός του Υπουργείου για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών στη Ροδόπολη.

Video: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διαβάστε επίσης: