Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί το Επιμελητήριο Σερρών σε λίγες ημέρες με τη συμμετοχή των βουλευτών, των δύο Υπουργών του Νομού, του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του προέδρου του ΕΒΕΣ Χρήστου Μέγκλα, με θέμα τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για το Νομό Σερρών, ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας.

Ο κ. Μέγκλας ο οποίος είχε σειρά επαφών και συναντήσεων στην Αθήνα για θέματα του Νομού απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Στην επιστολή αφού τονίζεται ότι ο Νομός Σερρών κατέχει το θλιβερό «προνόμιο» να καταλαμβάνει μόλις την 47η θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ όλων των Νομών της χώρας, επισημαίνει ο κ. Μέγκλας την ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου.

Τονίζει επίσης πως στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στις ενεργειακές συνδέσεις – παροχές, με υλοποίηση έργων υποδομής και θεσμικές παρεμβάσεις. Στην επιστολή κατατίθενται σειρά αναλυτικών προτάσεων του ΕΒΕΣ για την ανάπτυξη του Νομού και ειδικότερα για το Φυσικό Αέριο, ΑΠΕ, αλλά και την αξιοποίηση της γεωθερμίας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 280 επισκέπτες