serreslife

Φεστιβάλ, χαρακτήρισε την 4η SER-EXPO, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας. Την Παρασκευή το πρωί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου , από κοινού με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Στην έκθεση συμμετέχει η ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε. που εκδίδει το «Ε.Β.», παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στο περίπτερο.

Χρ. Μέγκλας: «Φεστιβάλ για την πόλη των Σερρών και τους επιχειρηματίες του νομού η 4η SER-EXPO»

Την προτροπή προς όλους τους Σερραίους να καλέσουν τους φίλους τους από άλλες περιοχές, στην 4η SER-EXPO, απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, από κοινού με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο Χρήστος Μέγκλας, χαρακτήρισε «φεστιβάλ για την πόλη του Σερρών και τους επαγγελματίες του νομού», την έκθεση που άνοιξε χθες τις πύλες της και ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.
Ευχαρίστησε, δε, όλους τους φορείς του νομού και όχι μόνο που στήριξαν τον θεσμό, τις τοπικές Αρχές και τα μέσα ενημέρωσης, για τη στήριξη στον θεσμό που «θα μεγαλώσει και θα δέχεται επισκέπτες από τα Βαλκάνια με κύριο στόχο αύξηση της επισκεψιμότητας».
«Σκοπός μας ήταν να μειώσουμε το κόστος. Δεν έχουμε εισιτήριο. Πιστεύουμε να έχουμε αυξημένο αριθμό επισκεπτών, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στο «Κολοκοτρώνη»

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανάφερε πως επιθυμία του ήταν να γίνει η φετινή έκθεση στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη. «Είχαμε μακέτες και οικονομοτεχνική μελέτη. Όμως αν και πήραμε υποσχέσεις, μας ενημέρωσαν ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη είναι μεταξύ των ακινήτων που πηγαίνουν το Υπερταμείο και θ’ αποφασίσει αυτό. Μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατόν να λάβουμε απάντηση ούτε για την έκθεση ούτε για το πότε θα μπορέσει να δοθεί προς ενοικίαση».
Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Μέγκλας τόνισε χαρακτηριστικά: «Ζητήσαμε τον συγκεκριμένο χώρο για ενοικίαση εδώ και τρία χρόνια. Ήδη το δημόσιο έχει χάσει περίπου 150.000 ευρώ από τα χρήματα που θα διαθέταμε. Πήγα σε πέντε υπουργεία και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Πάντως, είναι πολύ καλύτερο τα στρατόπεδα ν αξιοποιηθούν παρά να είναι σε αδράνεια».

Το πρόγραμμα

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο κ. Μέγκλας έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις με τους μαθητές, τις συναυλίες που θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ μπροστά στο Διοικητήριο, με τον Γιάννη Πάριο, τη Μαρίζα Ρίζου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, καθώς επίσης στο επιχειρηματικό φόρουμ το πρωί του Σαββάτου.
Όσο για τον χώρο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ τόνισε πως «φέτος συμμετέχουν 120 επιχειρηματίες, ενώ θα μπορούσαν πολλοί περισσότεροι. Αυτό γίνεται για να διασφαλισθεί η καλύτερη ροή των επισκεπτών».

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης

Παρόντες στα αποψινά εγκαίνια, από πλευράς της κυβέρνησης –σύμφωνα πάντα, με τον κ. Μέγκλα- θα είναι ο υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Μέγκλας ανέφερε πως μόνο το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, συνέδραμε οικονομικά στη διοργάνωση, πρόπερσι και πέρυσι. Φέτος, υπάρχει υπόσχεση ενίσχυσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσό των 7 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα εξέφρασε την πικρία του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικοί να πηγαίνουν και λίγο στην επαρχία. Όχι μόνο ΔΕΘ. Προσκλήσεις στείλαμε παντού».

Σπυρόπουλος: «Να σταματήσουμε τη μιζέρια»

Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρόπουλος, δήλωσε «χαρούμενος που καταφέρνουμε και προχωρούμε στην τέταρτη SER-EXPO. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που απαιτεί πολύ εθελοντισμό και σκληρή προσπάθεια».
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ευχαρίστησε τους Σερραίους επιχειρηματίες που συμμετέχουν. «Αν δεν πιστέψουμε οι ίδιοι στον τόπο μας δεν θα πιστέψει κανείς άλλος για να βοηθήσει. Να σταματήσουμε τη μιζέρια», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...