Ο κ. Ευθύμιος Ραμπότας με επιστολή του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ Στελιο Γαλάνη ανακοινώνει την απόφαση ανεξαρτητοποίησης αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης:
Δια της παρούσης σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων».

Κύριε Πρόεδρε,
Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω – καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων », με την οποία αναδείχτηκα σ’ αυτή δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στη Δημοτική Ενότητα Σερρών.

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης καθώς και τις επιλογές και πρακτικές της Διοίκησης του Δήμου που δεν ταυτιζόταν με την προσέγγιση και μελέτη των διαφόρων σοβαρών θεμάτων, διότι αυτές οι πολιτικές ήταν σε αντίθεση με τις αρχές και την συνείδησή μου , για τις οποίες επανειλημμένα είχα καταθέσει τις επιφυλάξεις μου καθ΄όλην την πενταετή διάρκεια της δημοτικής αρχής αρχομένης με την παραίτησή μου από την διοίκηση συλλογικού οργάνου του Δήμου Σερρών στο πρώτο πεντάμηνο.

Δεν λειτούργησε η συμμετοχική διαδικασία και ουσιαστικά στη δημοτική ομάδα δεν έλαβε χώρα ουσιαστικός πολιτικός διάλογος στα πλαίσια αυτής. Μοναδική αρμοδιότητα του προσυμβουλίου απλώς η επικύρωση των ήδη ειλημμένων αποφάσεων προερχόμενες από χειραγωγούμενες πολιτικές μέσα από εμμονές και αγκυλώσεις.

Ουδέποτε η δημοτική ομάδα συσκέφθηκε για να προετοιμάσει συλλογικά μείζονος σημασίας θέματα για τον Δήμο , και αρκέστηκε στην τύποις ανάλωση των υπηρεσιακών εισηγήσεων βασιζόμενη στη «αρχή της πλειοψηφίας» των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης ουσιαστικά επικύρωνε, άνευ αιτιολογίας, πολλές φορές και άνευ πραγματικής κατανόησης, τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις. Μεθοδευμένη στρέβλωση διαδικασιών, που τουλάχιστον ξευτέλιζε και ταπείνωνε την μέση νοημοσύνη, κυρίως όμως τον ρόλο και το καθήκον των δημοτικών συμβούλων. Η διαφορετική τεκμηριωμένη άποψη «μετουσιώθηκε» σε αντιπολιτευτικό λόγο και στοχοποίηση ανθρώπινων συμπεριφορών. Η απόπειρα σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και ο διάλογος δημιουργούσε πάντοτε αδικαιολόγητες εντάσεις και εξάρσεις. Οι αυτονόητες συμμετοχικές διαδικασίες ουδέποτε αξιολογήθηκαν και εκτιμήθηκαν ως σημαντικές .

Συγκεντρωτική διοίκηση, έλλειμμα συντονισμού, πολλάκις σολομώντειες λύσεις στην άσκηση της εν γένει διοίκησης αλλά και σε ότι αφορά στην προετοιμασία θεμάτων εισαγωγής προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, απουσία οργάνωσης των υπηρεσιών, και παντού κόκκινες γραμμές…

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και πολιτική ευθιξία δηλώνω πως ανέκαθεν υπερασπίζομαι , ΜΟΝΟΝ το συμφέρον του τόπου και των πολιτών, άνευ οιουδήποτε είδους εξαρτήσεις και αγκυλώσεις , υπερέβην διαχωριστικές γραμμές και ήρθα σε ρήξη. Ουδέποτε υπέκυψα, ουδέποτε συναίνεσα, ουδέποτε συμμετείχα σε αδιαφανείς διαδικασίες που έβλαψαν ή θα έβλαπταν τα συμφέροντα του τόπου και των κατοίκων.

Οι Αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αξιοπρεπώς εισήλθα στην δημοτική παράταξη και αξιοπρεπώς αποχωρώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες και θέλοντας να τιμήσω όσους μου εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Δήμο Σερρών από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου.

Με εκτίμηση
Ραμπότας Ευθύμιος

Απάντηση στην Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης του κυρίου Ραμπότα έδωσε μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σερραίων Θόδωρος Αραμπατζής.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...