Τι λένε οι Αραμπατζής, Χρυσάφης, Φωτιάδης, Γεωργούλας και Παπαφωτίου;

Φτάσαμε δύο μήνες ή αλλιώς εξήντα τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές και ακόμα καμία δημοτική παράταξη δεν κυκλοφόρησε στους Σερραίους πολίτες το πολιτικό της πρόγραμμα, ενώ στην πρόταση για ντιμπέιτ που έκανε η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων κ.Παπαφωτίου ο μόνος που απάντησε μέχρι στιγμής ήταν ο Αλέξανδρος Χρυσάφης που σαν «Συμμαχία Σερραίων» θεωρεί ότι η διενέργεια πολλών θεματικών debates μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών είναι μια γόνιμη και χρήσιμη διαδικασία για τους δημότες.
Ποια είναι όμως η θέση όλων των υπόλοιπων συνδυασμών για παράδειγμα για τα διόδια; Τι λένε για τα διόδια οι Αραμπατζής, Χρυσάφης, Φωτιάδης, Γεωργούλας και Παπαφωτίου; Επιβαρύνουν ή δεν επιβαρύνουν τους Σερραίους δημότες; Αυξάνουν ή δεν αυξάνουν το κόστος του Σερραίου επιχειρηματία; Επιβαρύνουν ή δεν επιβαρύνουν την ανεργία;

Η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται και απαιτεί: Δρόμους ελεύθερους, χωρίς διόδια

Τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας και γενικότερα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις, μαζί και η τωρινή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η συγκυβέρνηση σήμερα όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια, αλλά εγκαθιστά νέα, όπως και στην περιοχή του Στρυμονικού , αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, που με τον ιδρώτα τους πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να κατασκευασθούν.
Σήμερα, αποτελεί πρόκληση για το λαό της ΠΕ Σερρών, που δοκιμάζεται από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την ανεργία τη φτώχεια, την απληρωσιά και την εκμετάλλευση, να χρυσοπληρώνει τους δρόμους και να του φορτώνουν και από πάνω και άλλα διόδια. Ειδικά, η περιοχή των Σερρών, που σήμερα βιώνει με μεγάλη ένταση την ανεργία, που οι μικροί αγρότες βλέπουν το εισόδημα τους να μικραίνει χρόνο με τον χρόνο, τα διόδια είναι ακόμα ένα επιπρόσθετο χαράτσι στο ήδη κατακρεουργημένο εισόδημά του.
Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει τριπλά και τετραπλά μέσω της φορολογίας και των τελών τους αυτοκινητόδρομους, με τα διόδια και τις αυξήσεις κλέβουν τον ιδρώτα του λαού για να κερδίζουν τα μονοπώλια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται και απαιτεί:
Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους, χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.
Απαιτούμε την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που επιβάλουν τα διόδια.
Απαιτούμε να κατασκευασθούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.
Καλούμε το λαό της περιοχής των Σερρών, να αντιπαλέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς συνολικά, να αγωνιστούν για την κατάργηση όλων των διοδίων.
Το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί που στηρίζει στους Δήμους και τις Περιφέρειες, ήταν και θα είναι αρωγός και μπροστά σε ένα τέτοιο αγώνα.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στην ΠΕ Σερρών , Σερρών: Φαρμάκης Παύλος, Ηράκλειας: Χατζίδου Δέσποινα, Σιντικής: Ιωαννίδου Μαρία, Εμ. Παππά: Μανδάνας Αργύρης, Βισαλτίας: Λάγιος Μάκης, Αμφίπολης: Άντσιου Άννα και Ν. Ζίχνης: Στεφανόπουλος Γιάννης
Το ερώτημα όμως παραμένει:
Θα δούμε ή δεν θα δούμε την θέση για τα διόδια και από τις άλλες παρατάξεις
Θα δούμε ή δεν θα δούμε μέχρι τις εκλογές τα προγράμματα των παρατάξεων;
Ή θα πάμε σε εκλογές με βάση τα πρόσωπα και όλα – όσα εκείνα θα μας επιβάλουν;

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...