serreslife

«Ο δήμος γυρίζει σελίδα!» «Σχεδιάζουμε το μέλλον για έναν δήμο ανθρώπινο - αλληλέγγυο - παραγωγικό!»

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Σερραίων κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας.
Πλαισιωμένος από πλήθος συνεργατών της Συμμαχίας ανέλυσε την πορεία της Δημοτικής κίνησης, που όπως είπε χωρίζεται σε τρεις φάσεις:
Η πρώτη που ολοκληρώνεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αφορά την ενημέρωση, καταγραφή και συλλογή δεδομένων για την υπάρχουσα κατάσταση για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες.
Για τον λόγο αυτό έγιναν όλο το καλοκαίρι επισκέψεις και συναντήσεις εργασίας τόσο με δημοτικούς - και όχι μόνο - φορείς όσο και με κατοίκους στο κέντρο στις γειτονιές και στα χωριά του δήμου μας.
H δεύτερη φάση περιλαμβάνει 8 ανοικτές παρουσιάσεις στις οποίες θα παρουσιαστεί, ανά τομέα, το αρχικό στίγμα της πρότασης της Συμμαχίας Σερραίων που θα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση με τους δημότες.
Οι οκτώ αυτές παρουσιάσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:
1. Εργαλεία έξυπνης πόλης- βέλτιστες πρακτικές.
2. Παρουσίαση μιας πρότυπης, λειτουργικής και όμορφης πόλης.
3. Διαχείριση υδάτινων πόρων - Αποχέτευση – Βιολογικός.
4. Αλληλέγγυα πόλη, εργαλεία παρέμβασης, πρωτοβουλίες.
5. Πολιτισμός - Παιδεία: Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης.
6. Ανάπτυξη – Απασχόληση- Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας.
7. Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα: Έργα υποδομής - θεσμικές παρεμβάσεις.
8. Νεολαία και Δήμος: Δέσμη εργαλείων προσφοράς και ενεργοποίησης της νεολαίας.

Η πρώτη από τις ανοιχτές παρουσιάσεις θα γίνει την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο ‘Ελπίδα’ στην οποία θα μιλήσει για βέλτιστες πρακτικές έξυπνης πόλης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Τέλος, η Τρίτη φάση , που θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους, αποτελεί την τελική πρόταση της Συμμαχίας Σερραίων που θα προκύψει από την επεξεργασία των παρεμβάσεων και της διαβούλευσης με τους με τους πολίτες και θα τεθεί υπόψη των δημοτών εν όψη των εκλογών του Μαΐου του 2019.

Ο. κ. Χρυσάφης ανέφερε: ‘Έτσι πιστεύουμε ότι απαντάμε στην ανάγκη της κοινωνίας για ένα ολοκληρωμένο , υλοποιήσιμο , κοστολογημένο και στοχευμένο στις πραγματικές ανάγκες αυτοδιοικητικό πρόγραμμα.
Ένα πρόγραμμα που γίνεται ΑΠΟ τους Σερραίους, ΜΕ τους Σερραίους άλλα κυρίως ΓΙΑ τους Σερραίους Δημότες της πόλης και των χωριών!’

Κλείνοντας ο επικεφαλής της Συμμαχίας Σερραίων κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε χαρακτηριστικά :
Ο δήμος για μας δεν είναι τρόπαιο αλλά ευθύνη και αυτήν την ευθύνη αυτή η ενθουσιώδης , νεανική άλλα και έμπειρη ομάδα είναι πανέτοιμη να την αναλάβει!

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...