serreslife

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πνευματικής ανατάσεως και πολλής συγκινήσεως την Κυριακή 17η Δεκεμβρίου τ.ε., πραγματοποιήθηκε στον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο η εις Διάκονον χειροτονία του Αθανάσιου Καμπερίδη, ενός εξαίρετου νέου της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Παν. Αρχιμανδρίτες π. Γαβριήλ Παλιούρας, Πρωτοσύγκελλός της Ι. Μητροπόλεως Σερρών, π. Ανδρέας Γκουζούνης, Ιεροκύρηκας και πνευματικός πατέρας του νεοχειροτονούμενου, π. Νεκτάριος Καιμακάμης, π. Νικήτας Χαλέμης, Πρωτοπρεσβύτεροι και Πρεσβύτεροι καθώς και οι Ιεροδιάκονοι της Ι. Μητροπόλεως.

Ο νέος Διάκονος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Α.Π.Θ., μεταπτυχιακός φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, άριστος γνώστης της αγγλικής γλώσσης, έγγαμος, διακονεί στον Ραδιαφωνικό Σταθμό της Ι.Μ. Σερρών ως ηχολήπτης και θα διακονεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ο νεοχειροτονούμενος, που από πολύ μικρός διακονεί στον Μητροπολιτικό Ναό, τον οποίο χαρακτήρισε δεύτερο σπίτι και καταφύγιο του, στη προσλαλιά του προέβη σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση προς τον Τριαδικό Θεό για όλη τη βιοτή του και όσα με την πλούσια χάρη και ευλογία Του ο Κύριος τον προίκισε, με το όνειρο των παιδικών του χρόνων να εισέλθει στο Ιερό Θυσιάστηριο να γίνεται πραγματικότητα.

Μίλησε για τους πνευματικούς του Πατέρες, για τον σύνδεσμό του με τον Παν. Αρχιμ. π. Ανδρέα, για τους Ιερείς που τον στήριξαν εκφράζοντας με ιδιαίτερη συγκίνηση την ευγνωμοσύνη του στους γονείς, στα αδέλφια του και στη σύζυγο του για όλα όσα του πρόσφεραν αλλά και για την πολύτιμη υποστήριξή τους.

Ευχαριστίες απηύθυνε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο για την πολλή του αγάπη και την πατρική στοργή, την επιδειχθείσα μέχρι σήμερα στο πρόσωπό του, καθώς και για όλες τις ευεργεσίες του.

Ανταπαντώντας ο Μητροπολίτης Σερρών, αφού μίλησε πρώτα για τον Αθανάσιο με θερμά λόγια, στάθηκε στο όνομα που του εμπιστεύθηκε, Χριστόδουλος.

Αυτό το ακριβό και πολύτιμο όνομα, όπως χαρακτηριστικά είπε, δούλος Ιησού Χριστού, για να είναι πραγματικά ελεύθερος (Απόστολος Παύλος) και να του υπενθυμίζει την αποστολή του.

Ένα όνομα που είχε ο πνευματικός του Πατέρας, μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, και το οποίο κάλεσε να τιμήσει και να δοξάσει με την ιερατική του πορεία.

Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό, τα Ιερά Αναλόγια λάμπρυναν με την παρουσία τους, εκτός των τοπικών Ιεροψαλτών, ο χορός Ιεροψαλτών "Δομέστιχοι της Δράμας" με χοράρχη τον κ. Πέτρο Παπαεμμανουήλ.

Προ της απόλυσης ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στον π. Ραφαήλ Λίγδα, εφημέριο του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Σερρών, ο οποίος εργάζεται αόκνως στον φιλανθρωπικό Τομέα της Ι. Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την δεύτερη ημέρα της διήμερης 1ης συνάντησης χορωδιών θρησκευτικής μουσικής στην αίθουσα ΔΗΠΕΘΕ "Αστέρια" που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και ο Δήμος Σερρών.

Το μουσικό πρόγραμμα περιελάμβανε ύμνους και τραγούδια που παρουσίασαν ο βυζαντινός χορός του κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης, η χορωδία μουσικού σχολείου Σερρών και η χορωδία Νέων "Αγγέλων Φωνές" της Ι. Μητροπόλεως Σερρών.

Πηγή: romfea.gr - Χρήστος Καναρόπουλος

Διαβάστε επίσης: