Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ως εταίρος στην υλοποίηση του έργου TERRA VINO, διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa στις Σέρρες, την 3η εκδήλωση Οινοτουρισμού με τίτλο «Viva Vino - Περιφερειακή Ενότητα Σερρών».

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG IPA CCI 2014 TC 16 I5CB 009, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες της 3ης Οινοτουριστικής εκδήλωσης θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον τόσο των τοπικών φορέων της Π.Ε Σερρών, όσο και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οινοπαραγωγής και του οινοτουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τοπικές ποικιλίες και κρασιά από την Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών και θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση food and

wine pairing.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιλαμβάνει:

1. Η οινοτουριστική εμπειρία. Παρουσίαση του έργου TerraVino.

Εισηγητής: Αναστάσιος Ζαφειρίδης - Project Manager, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)

2. Ο οινοτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Εισηγητής: Marco De lla Puppa, Γενικός Γραμματέας Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

3. Ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε διασυνοριακές περιοχές. Η περίπτωση της διασυνοριακής σύμπραξης TERRA VINO

Εισηγητής: Σπύρος Αβδημιώτης, Επίκουρος Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

4. Επισκέψιμο οινοποιείο. Τουρισμός και Οίνος

Εισηγήτρια: Ευαγγελία Μελίδου, Οινοποιός Κτήμα Μελίδου / Σιδηρόκαστρο

5. Συνδυάζοντας το οινοτουρισμό με τον ιαματικό τουρισμό

Εισηγητής: Δημήτρης Καπουκρανίδης, Διευθυντής Ιαματικών Λουτρών Σιδηροκάστρου

6. Εισαγωγή στη διαδικασία του Food and Wine Pairing & παρουσίαση Food

Pairing

Εισηγητής: Γιώργος Παλησίδης, Καθηγητής Γαστρονομίας - Chef

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Οινοποιείο

«Μελίδου» στο Σιδηρόκαστρο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρασιού, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αμπελουργίας στην περιοχή των Σερρών.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: