Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1727 του Γάλλου χορευτή και χορογράφου Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Πρωταγωνιστές την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 τα χορευτικά τμήματα της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και οι χορευτικές ομάδες των ιδιωτικών σχολών χορού «ΝΑΤΑΛΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ», «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΥ», «BOLERO» και «SIOTI» οι οποίες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρουσίασαν ένα μοναδικό χορευτικό πρόγραμμα παρουσιάζοντας στο κοινό χορογραφίες σύγχρονου χορού, jazz, μπαλέτου, μοντέρνου χορού κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Τσαλίκογλου Δημήτριος άνοιξε την εκδήλωση ενώ οι συμμετέχοντες έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τα οφέλη του χορού στην ψυχή και το σώμα του ανθρώπου.
Ευχαριστούμε θερμά τις σχολές χορού και όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία και παρουσία τους. 

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης: