serreslife

Αντιδράσεις αυτοδιοικητικών που μιλούν για υπέρογκες τιμές.

Αντί να αμβλύνει τις αντιθέσεις, φαίνεται πως η επίσκεψη Χατζηδάκη στο νομό Σερρών όξυνε τα πνεύματα, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εκφράστηκαν αντιρρήσεις και αντιδράσεις από αυτοδιοικητικά στελέχη του νομού. Οι διαφωνίες εστιάζονται στο κόστος που θα έχει η λειτουργία του εργοστασίου και το οποίο θα κληθούν να το πληρώσουν οι πολίτες του νομού.

Διχάζει η διαχείριση των σκουπιδιών

Εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η επίσκεψη Χατζηδάκη στο νομό Σερρών. Ο λόγος εστιάζεται στις δηλώσεις του για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ του Παλαιοκάστρου, καθώς δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που προέκυψαν από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Κορυφαίο ζήτημα που τίθεται είναι –φυσικά- το κόστος που θα κληθούν να πληρώνουν, με την ολοκλήρωση του εργοστασίου, οι Σερραίοι πολίτες, αφού όπως φαίνεται, αυτό δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.
Συγκεκριμένα, ανέρχεται σε πρώτη φάση στα 57,6 ευρώ ανά τόνο χωρίς τον ΦΠΑ (13%), πέραν των είκοσι ευρώ που πληρώνουμε ήδη με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Για το τελευταίο, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε πως θα μειωθεί, επαναλαμβάνοντας πως το κόστος για τα σερραϊκά νοικοκυριά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν δεν κατασκευαζόταν το εργοστάσιο, λόγω των προστίμων που θα είχαν επιβληθεί.

Αντιδράσεις

Αντίθετα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μηλίδης υποστήριξε πως το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για τους δημότες των Σερρών και όλου του νομού.
Μέλος του συνδυασμού Μηλίδη, ο Ηλίας Γκότσης συνέστησε «να περιμένουμε και να μην βιαζόμαστε πριν ακούσουμε όσα έχει να μας πει ο τεχνικός σύμβουλος του έργου».
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Αναστασιάδης τόνισε πως υπήρχαν άλλες διέξοδοι για την αποφυγή ενός τόσο μεγάλου κόστους που θα επιβαρύνει ην τσέπη του Σερραίου πολίτη, όπως η διαλογή στην πηγή.

Δαϊρετζής: «Υποτακτικοί»

Ιδιαίτερα αιχμηρός για το θέμα, ήταν ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής που επεσήμανε ότι «οι δημοτικές Αρχές δεν είναι να ασχολούνται μόνο με τα μπαλώματα και τα σκουπίδια. Πρέπει να τοποθετούνται και σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα της χώρας και όχι να γίνονται υποτακτικοί σε κάθε Χατζηδάκη που ήρθε εδώ στις Σέρρες για να επιβάλλει τον Κόκκαλη ως μειοδότη, να κατοχυρώσει  αυτό το έγκλημα που έγινε στο Παλαιόκαστρο».

Στο Δ.Σ. Σερρών

Να σημειώσουμε πως σήμερα Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Σερρών, με θέμα την «Ενημέρωση-Συζήτηση σχετικά με την “Ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για την υλοποίηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Νομού Σερρών”». Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Δήμαρχος  Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και η συζήτηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: