serreslife

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου εγκαθίσταται ο εργολάβος και ξεκινά την Κατασκευή του Αποχετευτικού Μητρουσίου – Σκουτάρεως, συνολικού προϋπολογισμού 13,5 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πολύ σε 24 μήνες.
Την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θεόδωρος Αραμπατζής και ο Αντιπρόεδρος της Αναδόχου εταιρείας ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ κ. Τσουμάνης Δημήτριος, υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου « Εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Μητρουσίου Σκουτάρεως και σύνδεσή τους με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων των Σερρών», προϋπολογισμού 2.795.256,50 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή τεσσάρων αντλιοστασίων τα οποία θα προωθούν τα λύματα στο Βιολογικό.


Έως το τέλος του έτους αναμένεται να δημοπρατηθούν και τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στις δύο παραπάνω Δημοτικές Κοινότητες. Θα ακολουθήσουν οι ιδιωτικές συνδέσεις προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής πλήρως ολοκληρωμένο και λειτουργικό.
Λύνεται λοιπόν διά παντός το πρόβλημα της Αποχέτευσης στα δύο χωριά τα οποία αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά.
Η ένταξη του έργου έγινε μέσα από το Ταμείο Συνοχής στον άξονα Προστασίας και Διαχείρισης υδατικών πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη ΕΠΠΕΡΑΑ και χρηματοδοτείται 100% από το πρόγραμμα.
Υπενθυμίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Σερρών έχει ετοιμάσει μελέτες για όλα τα χωριά και μόλις υπάρξουν χρηματοδοτήσεις θα εντάξει τα έργα

Διαβάστε επίσης: