serreslife

Παρατείνεται η ταλαιπωρία λόγω παραλείψεων στα φρεάτια.

Το μπαλάκι στον εργολάβο των αναπλάσεων έριξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρος Αραμπατζής, αναφορικά με το πρόβλημα που ανέκυψε στα φρεάτια, προκαλώντας έντονη δυσοσμία σε κεντρικά σημεία των Σερρών. Ο κ. Αραμπατζής δήλωσε ότι η δημοτική Αρχή είναι έτοιμοι να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο τεχνικό κομμάτι και τις παραλείψεις που σημειώθηκαν ευθύνεται ο κατασκευαστής. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ προέβλεψε ότι οι παραλείψεις στα φρεάτια θα αποκατασταθούν εντός της εβδομάδας, οπότε και θα μπορούν να ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις.

Παρατείνεται η ταλαιπωρία, λόγω παράλειψης στα φρεάτια

Παρατείνεται η ταλαιπωρία σε κεντρικά σημεία των Σερρών, όπως οι οδοί Βασιλέως Βασιλείου, Εθνικής Αντίστασης και Κωνσταντινουπόλεως, μετά την παράλειψη που διαπιστώθηκε στην κατασκευή των φρεατίων, στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρος Αραμπατζής δήλωσε πως «οι εργασίες αποκατάστασης των φρεατίων που παρουσιάζουν προβλήματα στην κατασκευή τους, θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρόκειται για παραλείψεις, για τις οποίες δεν ευθύνεται η ΔΕΥΑΣ».
Χθες Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο των Σερρών, όλων των φορέων που εμπλέκονται στις αναπλάσεις, με θέμα την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης. Σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή, «αποφασίστηκε άμεσα να γίνει η καταγραφή των προβλημάτων σε οδούς όπως η Εθνικής Αντίστασης, η Βασιλέως Βασιλείου και η Κωνσταντινουπόλεως. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για τα φρεάτια που έχει κατασκευάσει η εργολαβία των αναπλάσεων. Η ΔΕΥΑΣ δεν έχει καμία σχέση. Βεβαίως, έχουμε υποδείξει στον εργολάβο πώς να γίνουν τα φρεάτια. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι δεν εισακουσθήκαμε».
Αναφερόμενος στις ευθύνες, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ τόνισε πως «ο εργολάβος με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών θα έπρεπε να είχε φροντίσει για την αποφυγή των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Η αποκατάστασή τους ξεκινά άμεσα».

Το πρόβλημα

Σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή, «δεν είχαν τοποθετηθεί σιφόν και γωνίες σε πολλά φρεάτια, με αποτέλεσμα να προκαλούνται δυσάρεστες οσμές. Το πρόβλημα είχε εντοπισθεί εδώ και δύο εβδομάδες. Το είχαμε επισημάνει στην επιβλέπουσα και στον εργολάβο, ενώ παράλληλα δεχτήκαμε παράπονα από περίοικους και καταστηματάρχες των συγκεκριμένων σημείων, για δυσάρεστες οσμές. Φροντίσαμε, με τα αποφρακτικά της υπηρεσίας, συμπληρώσαμε με νερό, όμως η κατασκευή είναι τέτοια που δεν μπορεί να κρατήσει το νερό».
Παράλληλα, ο κ. Αραμπατζής δεσμεύτηκε να πιέσει τον εργολάβο, εκφράζοντας την ελπίδα, εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
«Υπάρχουν ευθύνες»

Επιπλέον, ζήτησε από τους δημότες να δείξουν κατανόηση, ενώ σημείωσε ότι «η δημοτική αρχή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, αλλά κάποιοι πρέπει να αναλάβουν και την τεχνική, διότι ταλαιπωρούνται οι δημότες, είτε με τη σκόνη, είτε με τα προβλήματα στη συγκοινωνία. Ο εργολάβος θα αναλάβει όλο το κόστος της αποκατάστασης».
Όσο για την αποκατάσταση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, προχώρησε στην εκτίμηση ότι «έως το τέλος της εβδομάδας θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και τις ασφαλτοστρώσεις».

Διαβάστε επίσης:

  • Ο Δήμος Σερρών προσλαμβάνει προσωπικό Στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων α...

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 139 επισκέπτες