serreslifeΕυθείες βολές και βαριοί χαρακτηρισμοί μεταξύ Στέφανου Φωτιάδη- Γιάννη Δήμου σημάδευσαν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Ερωτήματα έξι σημείων αναφορικά με το θέμα της διανομής ελαιόλαδου κατέθεσε ο Στέφανος Φωτιάδης.

Λαβές για σκληρές τοποθετήσεις και ανύποπτους χαρακτηρισμούς έδωσε η επερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης. Ο κ. Φωτιάδης κατέθεσε ερώτημα έξι σημείων στα οποία κατηγορούσε τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Γιάννη Δήμου για τις μεθοδεύσεις του στο «φλέγον» ζήτημα της διανομής ελαιόλαδου από την Κοινωφελής Επιχείρησης στο πλαίσιο του κινήματος για την διάθεση προϊόντων σε τιμή παραγωγού.

Αναλυτικά ο κ. Φωτιάδης υπογράμμισε τα αγοραστικά κριτήρια τα οποία λήφθηκαν υπόψη κατά την διάρκεια της έρευνας αγοράς και πως αυτή πραγματοποιήθηκε, εάν η Δημοτική Αρχή γνώριζε για τις δράσεις του κ. Δήμου, υπήρξε συνεργασία με το ΕΒΕΣ ή κάποιον άλλο φορέα για την εύρεση προμηθευτή, ποιο ήταν το δίκτυο διανομής του προϊόντος κ.α.

Επιπλέον ο κ. Φωτιάδης μετέφερε ερώτηση της συμβούλου του κ. Σταλακτής Ηλιοπούλουπου δεν παραβρέθηκε στο Δ.Σ για προσωπικούς λόγους στην οποία ασκούσε έντονη κριτική στον κ. Δήμου για την κίνηση του να μην απαντήσει γραπτώς στα παραπάνω ερωτήματα που του έθεσε στις αρχές του Ιούλη. Σύμφωνα με την κ. Ηλιοπούλου ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. δεν τήρησε τον κανονισμό του Συμβουλίου που θέλει τον αιρετό φορέα στον οποίο έχει κατατεθεί ερώτηση να απαντάει εγγράφως εντός 50 ημερών, ενέργεια που δεν έχει γίνει ακόμα και έχοντας παρέλθει 77 ημέρες από την κατάθεση της ερώτησης.

Το λόγω πήρε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ο οποίος ενοχλημένος από την ερώτηση της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζήτησε από τους καταγγέλλοντες να προσκομίσουν στον ίδιο ή στην δικαιοσύνη έγγραφα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τα λεγόμενα τους, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη του στο πρόσωπο του κ. Δήμου. «Εγώ πρώτος θα τιμωρήσω όποιον αποδεδειγμένα παρανόμησε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνο με πολιτικόλογα. Ο Πρόεδρος κάνει τέλεια τη δουλειά του και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται στο στόχαστρο επιθέσεων».

Σε ευθεία αντεπίθεση πέρασε ο κ. Δήμου ασκώντας σκληρή κριτική στον κ. Φωτιάδη, κατηγορώντας τον πως σηκώνει πολύ φασαρία για το τίποτα, ενώ απάντησε και στους λόγους που δεν επέτρεψαν την έγκαιρη κατάθεση της επερώτησης: «Καθυστέρησα να απαντήσω λόγω του ότι άργησα να λάβω υπ όψην το ερώτημα. Ωστόσο απαντήσεις δόθηκαν κατά την διάρκεια προηγούμενων Συμβουλίων. Η παράταξη Φωτιάδη αν έχει κάποιο στοιχείο να πάει στον Εισαγγελέα, τους βλέπω συνέχεια στα ΜΜΕ να κουνούν έγγραφα και δεν τα καταθέτουν στους αρμοδίους, δημιουργούν θέματα από το τίποτα, δεν μπορούμε να δεχόμαστε πόλεμο χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Ωστόσο οφείλω να απαντήσω και θα το πράξω».

Παράλληλα ο κ. Δήμου εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κίνηση της παράταξης Φωτιάδη να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιείται για την ανίχνευση της ποιότητας του λαδιού με τα μέχρι πρότινος ευρήματα να αμφισβητούν την ταυτότητα του «παρθένου.

Η τοποθέτηση βγήκε εκτός ελέγχου όταν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. αναφερόμενος στην παράταξη του κ  Φωτιάδη χρησιμοποίησε την έκφραση «μάστορες της κωλοτούμπας», προκαλώντας την οργή του κ. Φωτιάδη αλλά και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χουρουζίδη που ζήτησαν από τον πρώτο να ανακαλέσει με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Παπαβασιλείου να καλεί τους εμπλεκομένους στην τάξη.  

«Ο κ. Δήμου αποκαλεί τους συμβούλους μου «σκουλίκια». Κάτι τέτοιες βωμολοχίες τον εκφράζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης.

Ενοχλημένος από τα λεγόμενα του κ. Δήμου ο κ. Παπαβασιλείου τον ζήτησε να ανακαλέσει τα λεγόμενα καθώς ξεπέρασε κατά πολύ την αρμόζουσα συμπεριφορά, ενώ παράλληλα δέχτηκε παρατήρηση για την καθυστέρηση του να απαντήσει στο ερώτημα της κ. Ηλιοπούλου. «Ανακαλώ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποχωρώ απ όσα πιστεύω» δήλωσε ο κ. Δήμου.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτιάδης δήλωσε πως τίποτα δεν τελείωσε και η παράταξή  του θα συνεχίσει να ερευνεί το ζήτημα

Διαβάστε επίσης: