dimotikh_agora_serΘα αδειάσει την επόμενη εβδομάδα, διαβεβαιώνει ο Σ. Ιωαννίδης.
Προσπάθειες πολιτικών παραγόντων να «φρενάρουν» το έργο, διαπιστώνει ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού
.
Αν και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Σπύρος Ιωαννίδης δηλώνει κάθετα και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει το στοιχείο της αναβλητικότητας, ωστόσο έχει παραταθεί η εκκένωση του κτιρίου της δημοτικής αγοράς και συνεχώς δίνονται νέες ημερομηνίες. Ο ίδιος τονίζει ότι δεν είναι ζήτημα αναβλητικότητας, αλλά πως η δημοτική αρχή οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Ο στόχος, πάντως, παραμένει και δεν είναι άλλος από την άμεση εκκένωση του κτιρίου. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν ήδη αποδοθεί και είναι ελεύθερα. Έχουν μείνει λίγα, τα οποία σιγά- σιγά κι αυτά- κατόπιν συμφωνίας που έχει επέλθει με τους καταστηματάρχες- θα αδειάσουν εντός των προσεχών ημερών.
Το μόνο σίγουρο είναι- κι αυτό το ανέφερε ο κ. Σπύρος Ιωαννίδης με περισσή σιγουριά- ότι την επόμενη εβδομάδα η δημοτική αγορά θα είναι άδεια από τους καταστηματάρχες.

Ποιοι «φρενάρουν» το έργο;
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, πάντως, επανέρχεται με τις… μπηχτές του προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως με «κατεύθυνση» τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις. Ο κ. Σπύρος Ιωαννίδης τονίζει πως είναι αναμφισβήτητο γεγονός, πλέον, ότι το κτίριο της δημοτικής αγοράς σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν, όσο κι αν αυτό απογοητεύει ή στεναχωρεί κάποιους. Για αυτούς που- όπως είπε- δυσανασχετούν ή δυστροπούν, θα χρησιμοποιηθεί καθαρά η νομική οδός. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, κάποιοι που ακόμη και τώρα δεν θέλουν να παραδεχθούν μια υπαρκτή δικαστική απόφαση, η οποία πρέπει να εφαρμοσθεί.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη μία φορά εμείς δίνουμε προτεραιότητα και βάρος στην προστασία των δικαιωμάτων των πολλών κι όχι των πολύ λίγων που εμμένουν σε κάποιες αποφάσεις που χρησιμοποιούνται από κάποιους πολιτικούς κι αυτό είναι το κακό στην όλη υπόθεση. Μιλάω για άτομα συγκεκριμένα που τα γνωρίζουμε όλοι, τα οποία προσπαθούν να υποδαυλίσουν το έργο του δημάρχου και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν έστω και την ύστατη στιγμή να πετύχουν τη μη εκκένωση του κτιρίου, έτσι ώστε να πουν ότι έχουν δίκιο,» δήλωσε ο κ. Σπύρος Ιωαννίδης, ο οποίος επιμένει προς το παρόν να μην αναφέρεται σε ονόματα, αλλά πρόσθεσε πως κάποια στιγμή πρέπει να βγουν ορισμένοι αν πράγματι έχουν πολιτικό ανάστημα και ήθος και να αποδώσουν τα εύσημα στο δήμαρχο, που είναι ένα βήμα πριν την εκκένωση της δημοτικής αγοράς.
«Κάποιοι είναι πολύ στεναχωρημένοι αυτό το διάστημα, που είναι ένα βήμα η δημοτική αγορά πριν να εκκενωθεί. Είναι οι ίδιοι που αυτή τη στιγμή προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να δείξουν προς τα έξω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Είναι αυτοί που ακόμη και την ύστατη στιγμή παρακαλούν κάποιους καταστηματάρχες να μην βγουν. Έλεος πια. Όχι μόνο από την παράταξη του κ. Αγγελίδη. Κάποια στιγμή θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Θα δοθούν τα ονόματα αυτών που προσπαθούν να μην φύγουν οι καταστηματάρχες. Αυτό γίνεται ακόμη και αυτή τη στιγμή. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος Σερραίος συμπολίτης μας που δεν θέλει να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη περιοχή,» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού.
Σύντομα στο Δ.Σ. το θέμα
Ο κ. Σπύρος Ιωαννίδης υποστηρίζει πως όλα τα βήματα γίνονται με μεθοδικότητα και προγραμματισμό και πως ό,τι γίνεται και ό,τι πρόκειται να γίνει θα είναι επ’ ωφελεία του Σερραϊκού λαού. Όπως ανακοίνωσε, σύντομα πλέον στο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει εκ νέου το θέμα, ούτως ώστε να ληφθεί απόφαση για την κατεδάφιση. Μία απόφαση τελειωτική και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα οριοθετηθεί και η ημερομηνία που θα πέσει ο κασμάς.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: