Από τα κάλαντα των Χριστουγέννων στα ΤΡΑΠ-σκουπίδια μια πόρτα απόσταση και όμως πόση υποκρισία;

Άντε ο Δήμαρχος από γνώσεις μουσικής πέρα βρέχει, και από παιδαγωγό όμως και δη φιλόλογο, πρόεδρο του πολιτιστικού τμήματος του Δήμου, δηλαδή του πολιτισμού στην πράξη, δεν το περιμέναμε.

Δεν γνωρίζετε κ.Παλάζη περί των σύγχρονων τάσεων και ρευμάτων μουσικής γιατί δεν ρωτάτε; Διττός  ρόλος, σας ανετέθη. Ανάδειξη του πολιτισμού μέσω δράσεων και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Εάν η πρόθεση σας, να μας κουβαλήσετε τα απόβλητα της μουσικής βιομηχανίας για να μας διασκεδάσουν, εκ του σκεδάννυμι σκεδανύω, ήταν επιλογή σας,  μόνον πολιτισμό και παιδαγωγία δεν περιποιεί. Λίγο από μουσική καλό είναι να σας μάθω μετά διδασκάλου και αχρέωτα.

ΤΡΑΠ: είδος μουσικής πρωτοεμφανιζόμενο σε χώρους υπόπτων περιοχών της Αμερικής όπου σε εγκαταλειμμένα κτήρια παράγεται και συσκευάζεται κάθε λογής παρανομία. Οι στοίχοι αδικαιολόγητα επιθετικοί με πρόστυχες-πρόχειρες  ασυναρτησίες.

Η ΡΑΠ ναι, έχει πολιτικό χαρακτήρα και στέλνει μηνύματα, η ΤΡΑΠ εξωθεί στον εξευτελισμό κυρίως της γυναίκας. Προφανώς εσείς οι προαναφερόμενοι δεν ακούσατε ποτέ μουσική που να συνδέεται άρρηκτα με την ποίηση και ας είχε επαναστατικό χαρακτήρα. Όχι τα γνωστά ανήκοντα εις τα πολιτικώς ορθά αλλά του δημιουργικού περιθωρίου ως **οράματα μιας απίθανης γενιάς** .

Και σας κατέβηκε τώρα στα γεράματα να επαναστατήσετε μέσω της ΤΡΑΠ και της αγνής ψυχής των νέων παιδιών. Εκτός και αν προκαλώντας τα αγνά συναισθήματα των νέων επιδοθείτε εις άγραν ψήφων. Άλλωστε τώρα ψήφος από τα 17.

Στην όλη αντίδραση η οποία σας ανάγκασε (η ιδέα σας όμως και η πρόθεση  παραμένει στην συλλογική συνείδηση) τελικά να ακυρώσετε την ΤΡΑΠ συναυλία των καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά λύπης μου διαπίστωσα για μια φορά ακόμη την βουβαμάρα και πλήρη αδιαφορία των γονιών. Πόση κατάπτωση τελικά; Και τα παιδιά μας έρμαια των διαθέσεών μας και της αδιαφορίας επίσης.

Σημ: Έγραφα το κείμενο που οι τολμηροί διαβάζουν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του los Angeles σε μουσική Gershwin συνοδία του Herbie Hancok στο πιάνο. Κλασική παρέα με jazz. Μαγεία και τροφή ψυχής.

Τάσος Χανλίογλου

Διαβάστε επίσης: