Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποδέχθηκε την Τρίτη στο Δημαρχείο τους μαθητές του τμήματος Δ2 και του τμήματος προσφύγων του 3ου Δημοτικού σχολείου Σερρών, οι οποίοι πραγματοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

«Το πιο όμορφο, το πιο συγκινητικό μήνυμα για το ύψιστο δώρο αγάπης και ζωής προς τον συνάνθρωπό μας έστειλαντην Τρίτη 14/6, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Σήμερα τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες γιατί αναδεικνύουν στην πράξη τις αξίες της αλληλεγγύης, της ευθύνης και του ανθρωπισμού», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Η αιμοδοσία είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και ασφαλής τρόπος για να προσφέρουμε ζωή.

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να δώσουμε αίμα και να χαρίσουμε ελπίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη!

Ως Δημοτική Αρχή ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση της αλυσίδας της προσφοράς αίματος μέσω της δημιουργίας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος καθώς και με τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες στηρίζοντας το Νοσοκομείο Σερρών και τους συνδημότες μας που χρειάζονται αίμα.

Λέμε όχι στην προκατάληψη, τον φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία!

Λέμε ναι στην αλληλεγγύη, την προσφορά, τη ζωή!»

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: